A szófiai találkozón a hazai együttes a megszokott rendszerben játszott, viszont nem a megszokott összetételben, és 1-0-ás vereséget szenvedtek a fehéroroszoktól.

Mivel nem hivatalos játéknapon volt a mérkőzés, így mindössze két játékos lépett pályára a bolgár nemzeti együttes megszokottnak mondható kezdőcsapatából. Ennek megfelelően a mi mérkőzésünkre várható kezdőcsapatból ezúttal sok játékost nem tudtunk megfigyelni. Ugyanakkor az eddig megszokott rendszerben, 4–2–3–1-ben játszottak, így taktikai szempontból azt láttuk tőlük, amit a korábbi mérkőzéseiken is, vagyis Georgi Dermendzhiev szövetségi kapitány nem kísérletezett ezúttal sem új taktikai elemekkel. Egyértelmű tehát, hogy kollégám ezt a rendszert szeretné a lehető legjobban elsajátíttatni csapatával, vagyis biztos vagyok benne, hogy március 26-án nehéz dolgunk lesz ellenük – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott keretét előreláthatólag március 16-án hirdeti ki Marco Rossi, a játékosok és a stáb 6 nappal később találkozik Telkiben, majd a csapat március 26-án Szófiában lép pályára a bolgárok ellen a pótselejtező első mérkőzésén. Amennyiben nyer, akkor március 31-én a Puskás Arénában Izland vagy Románia ellen játszik az Eb-részvételért.

Válogatott: “Szégyenkezni kell miattuk” – a legenda borította a bilit a pótselejtezős ellenfelünknél