– Nem volt könnyű mérkőzés, de nagyon jól játszottunk már az első perctől kezdve – kezdte a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic az M4 Sportnak adott interjúját. – Agresszívak voltunk, letámadtuk az ellenfelet, jó munkát végeztünk. Az egész csapatnak gratulálok a teljesítményéhez, valamint a szurkolóknak is, akik fantasztikus hangulatot teremtettek.

Nagyon könnyen szereztünk két gólt, a második félidőben viszont már nem játszottunk olyan magas szinten, de ez elég volt még így is.

Vissza kellett egy kicsit fogni magunkat, hiszen Wales ellen is játszunk nemsokára, és befejezhetjük a selejtezőket a következő mérkőzésen.

A szövetségi kapitány kérdezték arról is, mi a véleménye a magyar játékosok nagy egyéni hibáiról, amik után könnyű gólokat lőttek a hazaiak.

Ez futball, benne van a pakliban, Budapesten az én játékosaim követtek el hibákat.

Mindig van valaki, aki hibázik, de az én játékosaim így is megérdemelték a győzelmet, mert jól játszottak. Mindenki azt gondolta, mi vagyunk a csoport legnagyobb favoritjai, az elmúlt négy mérkőzésből hármat megnyertünk, de még nincs vége a sorozatnak, reméljük, hogy Walesben is jók leszünk – zárta Dalic.

A Barcelona horvát világklasszisa, Ivan Rakitic is kiemelte, hogy egyáltalán nem volt könnyű meccs a magyarok ellen, nagy harc volt a pályán.

– Jól kezeltük azt a nyomást, ami ránk nehezedett a mérkőzéssel kapcsolatosan. Nem volt könnyű játszani a magyarok ellen, volt olyan meccsünk, amikor veszítettünk ellenük, most muszáj volt javítani. Jól felkészültünk és boldogok vagyunk, hogy sikerült győzni. Boldog vagyok, hogy pályára léphettem, remélem minél több mérkőzést fogok még játszani a válogatottban. Most kiélvezzük a sikert, péntektől pedig már a következő mérkőzésre készülünk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást és azt az atmoszférát, amit a stadionban teremtettek – vélekedett a középpályás.

Rossi: “Úgy játszottunk, mint a nyulak”, Gulácsi: “Nem nyújtottunk válogatott szintű teljesítményt” – értékelések Splitből