A DVSC edzője szerint Portugália le fogja győzni az átalakulás alatt álló magyar válogatottat a két csapat szombati vb-selejtezőjén, de ehhez az is kell, hogy jól kezdje majd a találkozót és ne csak az egyéni képességekre építkezzen.

 

Leonel Pontes hazája egyik vezető sportlapjának, a Recordnak nyilatkozott szakértőként a magyar válogatottról, picit a csapatrészeinket is boncolgatva.

A nagy változás egyik jele a magyar csapatnál az, hogy már Gulácsi Péter védi a kaput, aki a Bayern Münchent üldöző RB Leipzig hálóját is őrzi. A védelemben Guzmics és Juhász játszott a franciaországi meccsen, de velük nem számolhatott már a kapitányuk, azt pedig még nem lehet tudni, milyen lesz a védelem a most honosított Paulo Viníciusszal. A középpályán az egyik új ember a debreceni Holman Dávid lesz, akit Elek Ákos helyett hívtak most be – mondta a Loki edzője, aki szerint ez a három játékos a pályán is lehet majd Lisszabonban.

A Debrecenben összetűz közé került szakember a találkozó lélektanára is kitért nyilatkozatában,

Magyarországon mindenki úgy gondolja, hogy ez a mérkőzés a válogatott utolsó esélye arra, hogy versenyben maradjon a vb-re jutásért. Maga a szövetség is elhalasztotta a hétvégi bajnoki fordulót, hogy a játékosok csak a meccse koncentrálhassanak, ez is jól jelzi a mérkőzés fontosságát. Szerintem az első percek döntő fontosságúak lesznek és bár Portugáliának jobb játékosai vannak egyénileg, a közös csapatmunka lesz majd a döntő, a játék megfelelő egyensúlyán, a szervezettségen és s stratégián múlik majd minden. Az első 20 perc meghatározó lesz a meccs végkimenetele szempontjából, ha sokáig kell várni a hazai gólra, annál veszélyesebb lehet a helyzet – tette hozzá.

Szakíts komoly pénzt a magyar válogatott bravúrjával – kattints! 

Pontes kapcsán – ha csak röviden is, de  – szóba került a DVSC gyengébb bajnoki szereplése is. A tréner szerint a beilleszkedés több szempontból is nehezebben, több időbe telt, mint várták.

Augusztusban érkeztünk a csapathoz, sok volt a távozó és az érkező is. Még a télen is 11 futballista igazolt el és öten érkeztek – nyilatkozta, hozzátéve azt is, hogy

nincs miért aggódnia a jövője miatt.