Mint ismeretes, a tegnapi nap folyamán Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette az Európa-bajnokságra utazó 23 fős keretét, a június 10-én kezdődő franciaországi tornára pedig már nem kell sokat várni.

Ebből kifolyólag sorra jelennek meg az esélylatolgatások a nemzetközi sajtóban is. Így tett az Eurosport is, amely az elemzésében azzal kezdi, hogy a magyar válogatott kapcsán már csak az idősebb korosztály rendelkezhet örömteli emlékekkel, amellyel kapcsolatban a “gyönyörű” Puskás Ferenc által fémjelzett 1950-es éveket érti a szerző. Kiemelik, hogy utoljára 1986-ban jártunk világeseményen, az Európa-bajnokságra pedig 1972 óta nem jutottunk ki, így ez nagy lökést adhat a magyar csapatnak.

A hosszú szünet azonban nem véletlen a portál szerint, így a legfőbb kérdés a mieinkkel kapcsolatban az lehet, hogy a részvételen túl tud-e valamilyen pluszt nyújtani a gárda, hiszen “papíron talán a magyar válogatott a leggyengébb”. A Bernd Storck csapata az oldal szerint a norvégokat profi módon és szervezett játékkal győzte le a play-off során, de ez nem biztos, hogy a komolyabb ellenfelek ellen is beválik majd.

A magyar válogatottnak azonban nincs oka a félelemre, és akár még a továbbjutásban is hihet – ennek a kulcsa a második körben az Izland elleni találkozó lehet, amely a csoport harmadik helyéről dönthet. A szerző emellett amondó, a franciaországi Eb a mieink számára jó erőfelmérője lehet az őszi világbajnoki selejtezőknek is.

A mieinkkel kapcsolatban az Eurosport egyébként három játékost emelt ki: Dzsudzsák Balázst, mint vezéregyéniséget, Nagy Ádámot, mint ígéretes tehetséget, és Király Gábort, mint egy rutinos karaktert, aki számára az Eb a pályafutása megkoronázása lehet.

A portál a mieink csoportellenfeleit is megvizsgálta. A portugálok teljesítménye nagyban függhet Cristiano Ronaldo formájától, Izland esetében párhuzamot vontak a friss Premier League-győztes Leicester City-vel, míg Ausztria kapcsán a belgák esetét emlegetik, akiknek szintén egy tehetséges korosztályuk alkothat maradandót.