Mint ismert, a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-találkozót követően Gulácsi Péter, az RB Leipzig játékosa visszatért a klubjához, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjon lépni a következő bajnokin, így a szerda esti moszkvai találkozón minden bizonnyal Dibusz Dénes fogja őrizni a magyar válogatott kapuját. A Ferencváros játékosa az M4 Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, a csapat már bizonyította, hogy mindenki ellen van esélye.

– Mivel Gulácsi Péter klubja már néhány hete jelezte, hogy a szerbek elleni mérkőzés után vissza kell térnie, így én is el tudtam kezdeni időben a felkészülést arra, hogy valószínűleg a szerdai meccsen játéklehetőséghez jutok – kezdte a 9-szeres válogatott játékos. – Így nem lesz probléma, hiszen ez nem egy olyan beugrás, amikor egyik napról a másikra jön a lehetőség és azzal élni kell.

Szokatlan helyzetben vagyunk, hiszen zsinórban három idegenbeli mérkőzést nyertünk meg,

és ez egy nagyon régóta várt sorozat.

A Fradi egyik legjobbja emlékeztetett, hogy az előző években nem feltétlenül úgy sikerültek az idegenbeli találkozók, ahogyan szerették volna, de ez az utolsó három tényleg nagyszerűen alakult és nagyon boldog mindenki.

– Bízunk benne, hogy az oroszok ellen folytatni fogjuk ezt a sorozatot. Ahogy az előző válogatott szünetben egyfajta felkészülés volt az a két találkozó a bolgárok elleni legfontosabb találkozóra, úgy a mostani két Nemzetek Ligája-meccs is felkészülés az Izland elleni Eb-pótselejtezőre. De nyilván az eredményesség is ugyanolyan fontos. Most, hogy már így állunk a csoportban, szeretnénk meglepetést okozni. Ha lesz rá reális esély, akkor Oroszországból is ponttal, pontokkal szeretnék hazatérni. Az elmúlt meccseken bebizonyítottuk, hogy mindenki ellen van esélyünk – zárta Dibusz.