A tekintélyes, 3 milliós példányszámú és 23 millió olvasóval bíró Sports Illustrated gyűjtötte össze azt a 10 tehetséget, aki a ma kezdődő Európa-bajnokságon robbanhat be a nemzetközi porondon, vagy ismertetheti meg nevét a focivilággal végleg. Nem csak fiatalokat emeltek ki a válogatásban, de olyan játékosokat is, akik válogatott szinten most érhetnek oda a világelitbe akár.

Az amerikaiak listáján jól ismert nevek (Coman, Draxler) nevek mellett felsorakoztatták a magyar Nagy Ádámot, a Ferencváros középpályását is, aki a nemzeti csapat legfiatalabb tagja lesz majd a kontinenstornán.

Ezt írja róla a magazin: “A magyar válogatott kapitánya, Bernd Storck nem félt mélyvízbe dobni a fiatalokat eddigi regnálása során, így például Kleinheisler László beválogatása és Norvégia elleni győztes gólos debütálása igencsak inspiráló volt. Ugyancsak lehetőséget adott Nagy Ádámnak is a tréner, és a fiatal játékos be is játszotta magát a csapatba. A mindkét lábbal labdaügyes középpályás a futsalban csiszolta képességeit és a Ferencvárossal bajnoki címet is nyert a szezonban. Jó esélye lehet rá, hogy kövesse korábbi klubtársát, a már az Evertonban futballozó Muhamed Besicet egy erősebb bajnokságba”.

 

A 10 LEGNAGYOBB EB-TEHETSÉG: A SPORTS ILLUSTRATED LISTÁJA

Kingley Coman (Franciaország)

Breel Embolo (Svájc)

Julian Draxler (Németország)

Arkadiusz Milik (Lengyelország)

Raphael Guerreiro (Portugália)

Arnor Traustason (Izland)

Vladimir Darida (Csehország)

Victor Lindelof (Svédország)

NAGY ÁDÁM (MAGYARORSZÁG)

Aleksandr Golovin (Oroszország)