A magyar válogatott szurkolói csoportja, a több mint nyolc éve alakult Carpathian Brigade – amely Európa minden pontjára elkíséri és buzdítja a nemzeti csapatot – a Facebookon tett közzé fontos felhívást a Portugália elleni, vasárnapi (20:45, Groupama Aréna), teltházas világbajnoki selejtező előtt. Íme:

“Szeretnénk egy hatalmas élőképet…”

“Szurkolótársaink, barátaink!

Vasárnap elérkezünk az utóbbi idő legnagyobb figyelemmel kísért meccséhez, melyen Portugália az ellenfél.

Nehéz időszak áll csoportunk és a magyar szurkolók mögött, viszont szeretnénk ezen a meccsen a Carpathian Brigade történetében egy új fejezetet nyitni, szintet lépni. Hosszú út vezetett idáig, több olyan meccsel, ami nem indokolná lelkesedésünk, de fanatizmusunknak nem szabhatunk határt.

2017 szeptember 3-án, amikor kifutnak a csapatok a himnuszok előtt, 18.000 társunkra, barátunkra számítunk.

Igen, szeretnénk egy hatalmas élőképet a stadion B-C-D lelátóin. Terveink kész vannak, részletes mintával készülünk, ezért tényleg mindenki segítségére szükségünk van.

Azt szeretnénk kérni először, hogy a nagy tömeg miatt, mindenki legyen már a lelátón 19:30-kor.

Ne a büfében, ne a beléptetésnél szenvedve.

Kérésünk továbbá, hogy minden eddigi hazai meccsnél egységesebbek és figyelmesebbek legyünk.

Ha azt látod, valakihez nem jutott el az információ, segíts neki.

Ha azt látod, valaki idő előtt elmozdítja a kihelyezett fólialapokat, szólj rá.

Ha azt látod, valaki inkább a saját zászlóját emeli fel, szólj rá.

Ne fotózzatok, ne kamerázzatok a koreó alatt, sok jó felvétel lesz enélkül is.

 

Csak így lehetséges, hogy 18.000 szurkoló egységes legyen. Ahogy eljön a meccsnap és kihelyezésre kerülnek az elemek, onnantól már rajtatok múlik milyen képet mutatunk a világnak.

Csoportunk finanszírozta a látvány minden egyes elemét, a szokásos módon, aki szeretne hozzájárulni a költségekhez, a lelátók alatt, a beléptetőkapuk környékén megtalálható mozgó urnáknál, becsületkasszáknál megteheti.

Carpathian Brigade ’09” – olvasható a közösségi oldalon.

Eközben az MLSZ is fontos felhívást tett közzé, a szurkolókat a jegyüzérekre figyelmeztetve:

“A Magyar Labdarúgó Szövetség arra kéri a válogatott szurkolóit, hogy a Portugália elleni vb-selejtezők előtt vegyék figyelembe, és tartsák be a mérkőzésre vonatkozó előírásokat, és csak hivatalos úton vásárolt belépővel érkezzenek a stadionhoz.

Az MLSZ ismételten arra kéri a szurkolókat a Portugália elleni vb-selejtező előtt, hogy – minden szurkoló vigyázzon a megváltott jegyére – a megváltott jeggyel csak az arra jogosult személy léphet be a stadionba, ezért minden kedves szurkoló hozzon magával személyazonosító okmányt, mert annak hiányában a rendezők megtagadhatják a beléptetését – a jegyeket a rendezők a beléptetésnél ellenőrzik – kérjük a szurkolókat, hogy csak hivatalos értékesítési csatornán keresztül vásárolt jeggyel érkezzenek a stadionhoz – a hivatalos értékesítés már lezárult, így arra kérjük a szurkolókat, hogy utca árusoktól ne vásároljanak jegyet, mert a névre szóló beléptetés miatt azzal nem tudnak majd bejutni a stadionba” – olvasható az mlsz.hu oldalán.

Bővebb szurkolói tájékoztató itt!

Videó: Így énekelték a szurkolók a válogatottal a Himnuszt