Mint ismeretes, a magyar válogatott Oroszországgal, Törökországgal és Szerbiával talákozik majd a Nemzetek Ligája ősszel induló második kiírásában, a csoportküzdelmek alatt. A szerb és a magyar focit is jól ismerő korábbi fehérvári edző, Marko Nikolic a novosti.rs oldalán nyilatkozott az esélyekről és arról, mit vár a mieinktől és délszláv ellenfelünktől.

Veszélyes csapat a magyar, de ha az elvárt szinten teljesítünk, az előny Szerbiánál van. A magyaroknak nem sok sikerük volt az elmúlt években, de felemelkedőben lévő ázsiójuk bizonyítéka az is, hogy kijutottak a legutóbbi, 2016-os Európa-bajnokságra. Nagy a szurkolói támogatottságuk is, a hazai meccseinek rendre telt ház van. Sokat invesztáltak a labdarúgásba, a volt Népstadion helyén megnyílt a Puskás Aréna, de kiemelném, hogy a nemzeti stadion csak egy azon nagyjából 25 létesítmény közül, amelyek az elmúlt években épültek Magyarországon.

Szoboszlai, Dzsudzsák, Szalai…

Infrastrukturális szinten tehát előnyben látja a magyar focit az NB I-es bajnokit címet és Magyar Kupát is nyert szerb tréner, és a pályán is oda kell figyelni szerinte Szerbia legjobbjainak.

Láttam a magyarok Portugália, Wales és Horvátország elleni mérkőzéseit is. A kispadon az olasz Marco Rossi ül, aki a Honvédnál elért sikerei miatt kapta meg a lehetőséget, hogy szövetségi kapitány lehessen.

Elég kellemetlen ellenfél a csapatuk, pláne, amikor otthon játszanak. Külön figyelmet érdemel a mindössze 19 éves Szoboszlai Dominik, aki a Salzburgan játszik és aki szerintem az európai foci nagy sztárja lehet majd. Mellette a két veterán, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs futballtudása is figyelemre méltó, de Kádár, Kovács, Lovrencsics és Gulácsi neve is ismerősen csenghet.

Az egyértelmű, hogy tiszteletreméltó csapatuk van, amelyet komolyan kell venni. Jól védekeznek, sokat kontráznak és gyorsan képesek felépíteni a támadásaikat. Az biztos, hogy Budapesten telt ház már majd ránk, de a belgrádi találkozóra is minden jegy el fog majd kelni a vendégszektorba.

A leendő Nemzetek Ligája-csoportban ugyanakkor a mieinkkel számolna talán a legkevésbé Nikolic.

Szerintem az orosz válogatott a csoport favoritja, a törököknek kevés igazán jó eredménye volt a közelmúltban, de mindenkire veszélyt jelenthetnek. A magyar csapatnak a szurkolói támogatás nagy erőt adhat. De az oroszoknak és nekünk, a szerbeknek adom a legnagyobb esélyt a csoport megnyerésére – tette hozzá.

Vannak ajánlatai, Európában maradna

Nikolic arról is beszélt röviden, mikor térhet vissza a kispadra, hiszen novemberi, Székesfehérvári menesztése óta nem volt állása egy klubnál sem.

Vannak érdeklődők, elsősorban Európából, ami egybecseng a célommal is, azaz szeretnék a továbbiakban is az öreg kontinensen dolgozni. Lassan érlelődnek a dolgok, hamarosan meg is születhet a döntés a jövőmmel kapcsolatban.

Nemzetek Ligája: Törökországban kezdünk a halálcsoportban – íme, a teljes menetrend