Kleinheisler a főszerepben

Sallai Roland, Bese Barnabás és Kleinheisler László – három mérkőzést követően (féltávnál) ez a három magyar futballista áll a legmagasabb átlaggal a Nemzetek Ligája C-divíziójának 2. csoportjában – derül ki a Whoscored részletes és sokrétegű osztályozásából, illetve statisztikáiból.

Sallai 6,97-es, Bese és Kleinheisler pedig 6,89-es átlaggal állnak (egytől tízig osztályoz a nemzetközi portál, több, a támadást és a védekezést, labdabirtoklást, a kapuralövési statisztikát is érintő mutatót figyelembe véve), ezzel a négy válogatott (észt, finn, görög, magyar) összes játékosát figyelembe véve a 14., 16. és 17. pozíciót foglalják el a csoportban.

Kleinheisler az egyik legtöbbet kísérletező játékos is egyben, meccsenként 3,3-as kapura lövési átlaggal, csak a finn Pukki és az észt Vassiljev áll előtte a rangsorban. Ugyancsak a Kazahsztánban légióskodó középpályás az egyik legpontosabban passzoló futballista is egyben (89%-os hatékonyság, ezzel az 5. a listán).

Csapatmutatók

Ami a csapatstatisztikákat illeti, Magyarország a legtöbb lapot (10 sárga) összeszedő nemzeti csapat a csoportban, az átlagosztályzatok alapján (is) a harmadik helyen áll (6,49), akárcsak a passzhatékonyságban (76,6%).  A kapuralövések átlagában (12,3) következő ellenfelünkkel, Észtországgal állunk a második helyen holtversenyben, a pénteken is sokszor igen passzív görögök ebben a sereghajtók, talán nem meglepő módon.

Görög-magyar osztályzatok

Érdekes még megnézni, hogyan osztályzott a lap a pénteki görög-magyaron: e szerint Sallai volt a legjobbunk Athénban, ő 6,7-es értékelést kapott, a második helyen pedig holtversenyben Bese Barnabás és a magyar válogatottban első meccsét játszó Willi Orbán végzett (6,6).