A török másodosztályban szereplő Adanasportól az iráni Szepahanhoz írt alá a nyáron Koman Vladimir. A 36-szoros válogatott középpályásnak voltak más ajánlatai is, de ő Irán mellett döntött.

Sok pontatlanságot, rosszindulatú pletykát olvastam magamról, úgy érzem, itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba. A nyáron mindenképpen el akartam jönni a török másodosztályú Adanasportól.

A Süper Ligből [a török első osztály] három csapat érdeklődött irántam, itthon a Fradival tárgyaltam, Thomas Doll-lal is beszélgettem, de nem kerültek közelebb az álláspontok.

Az átigazolási időszakban kitartóan keresett az iráni Szepahan. Eleinte féltem belevágni a kalandba, ezért csak egy évet írtam alá. De az eddigi benyomásaim nagyon kedvezők” – nyilatkozta Koman a Magyar Időknek adott interjújában.

A játékos szerint hiba lebecsülni az iráni bajnokságot, edzője pedig rá szabja a taktikát.

„Tévúton jár az, aki lebecsüli az iráni futballt: lehet, hogy nem elég technikásak a játékosok, de elképesztő küzdőszellem jellemzi őket. Edzőnk, Amir Ghalenoei az iráni bajnokság történetének legeredményesebb trénere, öt bajnoki címet és két kupát nyert az országban. Hatalmas tiszteletnek örvend. Bátran állíthatom, hogy mi jobbak vagyunk, mint a katari és az emírségekbeli bajnokságok csapatai. Örülnénk, ha sikerülne kvalifikálnunk magunkat az ázsiai Bajnokok Ligájába. Jelenleg a második helyen állunk a bajnokságban, jó úton haladunk a céljaink felé” – folytatta Koman, aki elmondta azt is, Iránban átlagosan harmincezren látogatnak ki egy-egy bajnokira. A 29 éves középpályás a válogatottba való visszatérésről sem tett le.

Nagy Ádám, Gulácsi, Sallai, Szalai és Willi Orbán szerepel topbajnokságban, a többiek mellé be lehet kerülni a válogatottba. Marco Rossi ismer, ha hív, azonnal jövök. Még mielőtt bárki hüledezne, hadd szögezzem le: nem bántam meg, hogy Iránba szerződtem.

Bátor húzás volt a részemről, meglátjuk, hogyan alakul a történet. Eddig minden rendben, csak a családom hiányzik és a két gyermekem. Ők a napokban érkeznek hozzám, már nagyon hiányoznak – mondta Koman, aki legutóbb 2014-ben ölthette magára a nemzeti csapat szerelését.