A DAC 24 éves középpályása, Vida Máté a klubhonlapnak elmondta, a foci, a napi edzések a társakkal, a kapura lövések, az öltöző és a meccsek hangulata így is nagyon hiányoznak neki.

Napról napra nyűgösebb vagyok, úgyhogy egyre nehezebben viselem a karantént, bár azért van pozitív része is – többet együtt tudunk lenni a családtagjainkkal. De nyilván nagyon hiányzik már a foci. A szabályokat én is betartom, és a lakhelyemet nem nagyon hagyom el. Maximum eljárok a Vadkerti tóhoz, amelyet rendszeresen körbefutok. Odahaza a kertben vagy a szobában szoktam erősíteni és dinamikusabb lábgyakorlatokat végezni. Valamilyen szinten tehát naponta edzésben tartom magam, de sajnos ez közelébe sincs a csapatedzésnek. Úgyhogy nem lesz egyszerű majd a visszarázódás – mondta az fcdac.sk-nak Vida, aki azt is elárulta, idén hogyan tölti a húsvétot.

Régebben körbe mentünk a barátokkal a városban, de az utóbbi években már csak a családot szoktuk meglocsolni. Nálunk hagyomány a tojáskeresés, nagymamámnál vagy otthon szoktunk átfésülni a házat és az udvart. A húsvét egy szép ünnep, leginkább a gyerekek számára, tojásfestés vagy éppen a gyűjtés szempontjából. Az ismert körülmények miatt idén minden más, mi is fokozottan vigyázunk, és otthon maradunk.

Vida Máté a második idényét tölti a Csallóközben, ez idő alatt 66 tétmérkőzésen lépett pályára, és 4 gólt szerzett.