Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic kijelölte a magyarok elleni Eb-selejtezőre készülő keretét, amiben nagy hiányzók is vannak ugyan, de így is bombaerős. A kerethirdetést követően az 52 éves tréner azt nyilatkozta, minden mérkőzés veszélyes lehet a selejtezők során, de főleg az elején kell nagyon odafigyelniük.

“Telt ház vár ránk Budapesten, ahol biztosan egy nagyon nehéz mérkőzést fogunk játszani, komoly fizikai igénybevételt fog jelenteni a számunkra. Nem szabad elkényelmesednünk, különben bajok lesznek. Mi vagyunk a vb-ezüstérmesek, ezért olyanok vagyunk az egész világon, mint egy nagy mágnes. A budapesti mérkőzés az egyik legkomolyabb vizsgánk lehet az egész selejtező-sorozatban” – mondta Dalic.

Korábban azt is megírtuk, akár az is elképzelhető, hogy a már visszavonult Darijo Srna újra játszani fog a kifejezetten a védelmet sújtó sérüléshullám miatt. Dalic ezzel kapcsolatban azt mondta, nagyon tisztelik őt, mint játékost, mint embert, de úgy döntöttek, hogy inkább építik a jövőt és ennek megfelelően választanak a jobbhátvéd posztjára.

A cél, hogy komolyabb problémák nélkül kijussunk az Európa-bajnokságra, de az is fontos, hogy olyan csapatunk legyen, amely az Eb-n is ütőképes.