Ritkán szerepel magyar labdarúgó egy tekintélyes portugál lap címlapján, de Nagy Ádám esetében más a helyzet: a Record című lap az ő fotójával indít. A sajtóban már régebb óta téma, hogy a Benfica szívesen leigazolná a Ferencváros tehetségét, aki több mutatóban is kiemelkedőt nyújt az Európa-bajnokságon. A játékos egyébként hétfőn arról beszélt a Recordnak, hogy megtiszteltetés lenne a klubnál játszani, óriási dolog lenne a Bayern Münchenhez igazoló Renato Sanches helyét idővel átvenni a csapatban. Az újság szerint a Benfica 1,5 euróért venné meg Nagyot.

A Record cikke egyébként arról is ír, hogy a magyar játékos két pozícióban, a “hatos” és a “nyolcas” poszton is bevethető, nagy potenciál van benne, aki fiatal kora ellenére érett játékot nyújt. 

Közben a ferencvárosi szurkolói oldal, az Üllői129 arról számol be, hogy a török sajtóban is téma a fiatal játékos, elsősorban a Trabzonspor sikertelen kísérlete az ő megszerzésére. Akkor a kinti lapok szerint megkereste a Ferencvárost a Trabzon egy nyolcszázezer eurós ajánlattal, amire a Ferencváros annyit felelt akkor: kétmillió. A törökök már úgy tudják, a Trabzon végleg lemondhat róla, mert szerintük van olyan olasz klub, amelyik már hatmillió eurót ígér a magyarért.

Honlapunk megkereste a labdarúgót képviselő CMG ügynökséget, ahol a következőket mondták a Benfica érdeklődéséről.

– Nem kommentáljuk, ahogy egyetlen más felmerült csapat nevét sem. Valóban van érdeklődés iránta Európa szinte minden országából, így Portugáliából is, de ameddig Magyarország az Eb-n szerepel, csak a háttérben zajlanak folyamatosan az egyeztetések. Jelenleg is Franciaországban tartózkodunk és az Eb helyszínén tárgyalunk klubokkal Nagy Ádámról és Kádár Tamásról, mindkettejük iránt fokozott az érdeklődés az elmúlt két meccs után.