Jövő hét pénteken kezdetét veszi a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság, amely előtt sorra jelennek meg az esélylatolgatások a résztvevő válogatottak szereplésével kapcsolatban. Nem kivétel ez alól a Bernd Storck irányította magyar csapat sem, amelyről ezúttal az amerikai ESPN által felkért szakértő, Tomasz Mortimer írta le a véleményét.

Az elemzésben szóba került az is, hogy ki lehet a magyar válogatott kulcsembere a tornán, amellyel kapcsolatban Mortimer meglepő választ adott. A szakértő amondó, nem a sokak által emlegetett csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs lehet a mieink meghatározó játékosa, hanem a Ferencváros 20 éves labdarúgója, Nagy Ádám.

“Alig több mint egy évvel ezelőtt Nagynak még nem volt felnőtt mérkőzés a lábában, sem a klubjában, sem a válogatottban. Azóta azonban kulcsszereplővé vált a nemzeti csapatban, a Ferencvárossal pedig bajnoki címet szerzett. Nagy futsalos háttérrel rendelkezik, és képes kiválóan bejátszani a védelem előtt területet. Taktikailag rendkívül érett, mindkét lábával jól kezeli a játékszert, továbbá sokszor szerez fontos helyzetekben labdákat, amelyeket okosan is játszik meg. A magyarok sikerességéhez Nagy jó játékára is szükség lesz. Annak ellenére, hogy nincs túl sok tapasztalata, már is fontos láncszeme a csapatnak” – olvasható az elemzésben.