Korábban beszámoltunk róla, hogy Nagy Ádám távozott a Bologna csapatától, és az angol másodosztályban szereplő Bristol Cityben folytatja a pályafutását. A magyar válogatott középpályás az aláírását követő első mérkőzésen nem csupán bemutatkozott, de 90 percet töltött a pályán, és teljesítményével csapata vezetőedzőjét, Lee Johnsont is meggyőzte.

– Tökéletes egyéni teljesítményeket láthattunk, különösen az újaktól. – mondta Johnson a Bristol City hivatalos Twitter-csatornájának. – Kiemelném Nagyot, aki abszolút klasszis szintet hozott. Energikus, szorgalmas, okos, egyszerű és gyors passzokkal játssza meg a társakkal.

A szakember mellett újdonsült csapattársa, a Chelsea-től érkező Kasey Palmer is elismerően fogalmazott az új szerzeményekről – köztük Nagy Ádámról – a klub honlapjának.

– Ha figyelembe vesszük, hogy a srácok néhány napja csatlakoztak hozzánk, kijelenthetjük, hogy nagyon jól ment a játék. – fogalmazott a támadó a Birmingham City elleni mérkőzés lefújása után. – Ha két nap után így játszanak, akkor két hónap után nagy csapatnak fogunk számítani. Mihelyst mindenki beilleszkedett, és megismerjük egymást a pályán kívül is, elkezdhetjük az építkezést.

Az egyik népszerű helyi újság, a Bristol Post külön cikket szentelt Nagy Ádám teljesítményének.

– A (Bristol) City új igazolásai meggyőző játékot mutattak, talán Nagy Ádám emelkedett ki a leginkább sokszínű passzjátékával, aminek köszönhetően mindössze háromszor adta el a labdát az egész meccsen. – olvasható a bristolpost.co.uk weboldalon. – A (Bristol) City szurkolói elégedettek, és bíznak benne, hogy a magyar játékos erre a teljesítményre építhet. Már most ő finomhangolta a csapat játékát, és jó esélye nyílt a gólszerzésre is a második félidőben.

A portál a szurkolók Twitter-bejegyzéseit is idézik, a közösségi oldalon ugyanis több tucat elismerő üzenetet kapott Nagy Ádám a Bristol-szurkolóktól. A legtöbben jó igazolásnak nevezték, és várakozásokkal tekintenek a következő meccsei felé, míg egy rajongó egyenesen kijelentette, hogy Nagy egy mérfölddel jobb volt az egész mezőnynél.