Néhány napja Rui Pedro, a Mezőkövesd már négy éve Magyarországon futballozó portugál légiósa hazája egyik lapjának már “súgott” a magyar válogatottról, alig pár nappal a mieink és az Eb-címvédő csoportmeccse előtt, jónéhány – a portugál füleknek különösen – érdekes részletet elárulva a mieinkről és a magyar fociról.

Ezúttal pedig Joao Nunest, a Puskás Akadémia portugál alapemberét kérdezte meg a Tribuna Espresso újságírója, Diogo Pombo. A 25 éves futballista elmondása szerint remekül érzi magát klubjánál és budapesti lakhelyén is, és figyelmeztette a portugál válogatottat, hogy hiba lenne félvállról venni az Európa-bajnoki csoportunk papíron leggyengébb válogatottját, a magyart. El is mondta, miért.

– A magyar válogatott hazai pályán, a szurkolói előtt játszhat, és nincs veszítenivalója.

Elvileg ott vannak az Eb halálcsoportjában, de mégis ők dönthetnek arról, ki jut majd tovább. Amelyik csapat nem tud Magyarország ellen nyerni, az nagyon nehézzé teszi a saját dolgát. Sokan pofozógépnek tartják a magyarokat, de nagyon támogatják az itteni szurkolók a válogatottat, ez egy igen patrióta nemzet

– fogalmazott a felcsúti védő, utalva arra, hogy az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába a csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik csapat juthat majd tovább, azaz egyáltalán nem mindegy a négyesünkben sem, hogy ki hány pontot szerez majd.

(Fotó: pfla.hu)

Nagy Ádám: “Mindannyiunkat sokkolt Eriksen esete” – fokozódik a nyomás a válogatotton