Nagyjából 1 milliárd izlandi koronát, azaz hozzávetőlegesen 2,2 milliárd forintot kaphat az UEFA-tól a Magyarország-Izland Eb-pótselejtező győztese – írja az izlandi Ríkisútvarpið, azaz a RÚV, az északi ország nemzeti közszolgálati rádiójának- és televíziójának honlapja.

A portál úgy tudja, ennyivel jutalmazza majd az UEFA azt a válogatottat, amely sikerrel veszi a jövő csütörtöki, budapesti mérkőzést, és ezzel kijut a jövő nyári, többek között a magyar fővárosban is megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Korábbi hírek egyébként ennél valamivel magasabb összegről szóltak, ott mintegy 3 milliárd forintnyi euróról volt szó, ami nagyságrendben azért nagyjából megegyezik az izlandiak által említettel.

Ez hozzávetőlegesen egyébként megegyezne azzal az összeggel, amit a 2016-os Eb-re történt kijutással kasszírozott az MLSZ. Akkor az UEFA 8 millió euróval honorálta a franciaországi tornára magukat kvalifikáló válogatottakat, illetve a tagszövetségeket.

Négy éve végül összesen 11.5 millió eurós (3.6 milliárd forintos) pénzdíjat kaptunk azzal, hogy a nyolcaddöntőig eljutottunk a kontinenstornán.