Viszontagságos, nehéz hónapokat tudhat maga mögött Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgás idén 76 éves legendája. Az egykori világválogatott labdarúgó, majd szövetségi kapitány tavaly prosztataműtéteken esett át, de már jól van, a Blikknek beszélt állapotáról.

Köszönöm, jól vagyok. Itthon tartózkodom legtöbbször, kényelmesen elvagyok, semmitől és senkitől sem zavartatva kiülhetek a teraszra, élvezhetem a jó időt, a napsütést, játszhatok a kutyáimmal. Lassan 76 éves leszek, fontos számomra, hogy nyugodt környezetben élhessek. (…) Komoly orvosi problémám volt, prosztatával kezeltek. Nehezen tudtam pisilni, ezért műtéti beavatkozásra volt szükség, le kellett csípni ezt-azt. A lényeg, hogy túl vagyok rajta, nincs semmilyen szövődmény, és nagyon remélem, hogy nem is lesz. A hírek, amelyek szerint a betegségem súlyosabb, nem igazak, jók a leleteim, tünetmentes vagyok – tette hozzá.

 

Saját munkájáról és arról is beszélt Mészöly, mit gondol az MLSZ működéséről.

Nyugdíjasként ugyan, de részt veszek az MLSZ munkájában. Látom, mit csinálnak, hogyan szervezkednek az illetékesek. Nincs meg az az összetartozás, amely korábban jellemző volt, s amelytől jobb lehetne a magyar futball. Nagyon jó viszonyban vagyok Csányi Sándor elnök úrral, régóta ismerjük egymást.

Kiváló bankárnak tartom, s ezt soha nem is vitattam, de a futballhoz nem ért, és ezt bármikor meg merem neki mondani.

(…) Nincs konkrét munkaköri leírásom, vidékre utazom leginkább, a kisebb klubok igénylik ezt. Ha valami probléma adódik, tanács kell, esetleg a pályaépítésekkel kapcsolatban van valami, akkor autóba ülök, és megyek oda, ahol szükség van rám. Szerencsére azt tapasztalom, hogy az emberek még mindig kíváncsiak arra, mit mond Mészöly Kálmán.

A Vasas-ikon röviden kifejtette azt is, milyen a kapcsolata Bernd Storckkal,a válogatott szövetségi kapitányával, az MLSZ sportigazgatójával.

– Egymás mellett van az irodánk az MLSZ székházában, ennek ellenére sokszor arra sem képes, hogy odaköszönjön.

Az én időmben mindent megbeszéltünk egymással, közlékenyebbek voltunk, ez most már nem jellemző, nem is az én világom. Nem érzem indokoltnak a sok külföldi tréner alkalmazását. Persze, a véleményemet erről meg sem kérdezték.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható – kattints!