Szerda délután 13 órai kezdettel lejátssza első mérkőzését a magyar U19-es válogatott a horvátországi Európa-bajnoki selejtező elitkörében, az ellenfél pedig az a Norvégia lesz,  amellyel két évvel ezelőtt, az U17-es elitkörben már találkozott tétmérkőzésen ez a korosztály.

Akkor a mieink kerültek ki győztesként a találkozóból, és kijutottak a horvátországi Európa-bajnokságra (a csoport második helyén végző norvégok is, sőt mostani csoportunkból a horvátok és a németek is ott voltak azon a korosztályos Eb-n, utóbbi az elődöntőig jutott, mi a hatodik helyen zártunk) – emlékeztet az mlsz.hu.

A norvégok utánpótlása kimondottan jó eredményeket ér ez az utóbbi időben, U20-as csapatuk például a tavaszi világbajnokságra készül.

Mint ismert, a magyar U19-es válogatott kerete közel azonos az őszi selejtezőket sikerrel megvívó kerethez, ám az A-válogatottba meghívott Szoboszlai Dominikra és a sérült Mocsi Attilára nem számíthat a szakmai stáb, és egyelőre kérdéses a sérüléséből a napokban felépült Schön Szabolcs játéka is.

Németország és Horvátország a legjobbak, de a magyar csapat is jó, hiszen megnyerte a csoportját az első selejtezőkörben, így három nehéz meccsre készülünk. Minden találkozón a legjobbunkat kell nyújtanunk, és olyan játékosok állnak a rendelkezésemre, akik éhesek a sikerre és meccseket akarnak nyerni. Összeszedettnek kell lennünk és csapatként kell játszanunk, ez a legfontosabbnyilatkozta a norvég szövetségi edző, Gunnar Halle.

A magyar válogatott mérkőzései:

Március 20., 13:00 (Dugopolje): Magyarország – Norvégia

Március 23., 17:00 (Dugopolje): Magyarország – Horvátország

Március 26., 14:00 (Dugopolje): Magyarország – Németország


A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Kovács Péter (DVSC), Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kiss Ágoston (Haladás)

Védők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Újvárosi Ádám (DVSC), Csóka Dániel (DAC), Majnovics Martin (Mattersburg), Major Gergő (Puskás Akadémia), Temesvári Attila (Budapest Honvéd), Bolla Gergő (Haladás)

Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Szendrei Norbert (Bp. Honvéd), Nándori Botond (Csákvár), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia) , Bencze Márk (Vitesse), Szánthó Regő (ETO FC Győr)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Csoboth Kevin (Benfica), Szerető Krisztofer (FTC), Tímári Norman (Kelen) , Torvund Alexander (Stabaek)

Szövetségi edző: Németh Antal