3-0-ás belga sikerre számít a vasárnap esti nyolcaddöntőn a korábbi magyar kapitány.

A duol.hu cikke szerint a Budapesten élő, a magyarokat elmondása szerint rendkívüli módon szerető és tisztelő Lothar Matthäus a jelek szerint nincs elragadtatva a mieink eddigi produkciójától. Ugyanis a belgák ellen fikarcnyi esélyt sem ad Bernd Storck együttesének. Bár honfitársa, Bernd Storck a szövetségi a kapitányunk, segítője pedig Matthäus korábbi, válogatottbeli középpályás társa, Andreas Möller. Herr Loddar – így becézik szülőhazájában – ha szigorúan sportszakmai alapon tippelt, akkor is túlzásnak tűnhet a gólkülönbség. Az Eb eddigi meccseinek tükrében ilyen fölényben aligha futballozik majd vasárnap esti ellenfelünk. Az esélyesnek valóban a belgák számítanak, akik a jelenlegi világranglistán a 2. helyen tanyáznak, mi pedig a 18. pozícióban.

A lényeg, Matthäus szerint a hét elején már nem kell azon mérlegelniük a Franciaországban tartózkodó honfitársaknak, miként jutnak el a negyeddöntő színhelyére, északra, amely Toulouse-tól 900 km-re található.

Az egykori világnagyság előzetesen a következő eredményeket tippelte a nyolcaddöntőkre: Svájc-Lengyelország 5-4, Horvátország-Portugália 2-1, Wales-Észak-Írország 2-0, Magyarország-Belgium 0-3, Németország-Szlovákia 3-0, Olaszország-Spanyolország 0-2, Franciaország-Írország 2-1, Anglia-Izland 2-0.

A listából kiderül, hogy a szombati három párharcból kettőnél rosszul tippelte meg a korábbi klasszis a továbbjutó kilétét, reméljük, mérlege vasárnap sem javul majd.