Mint ismeretes, a magyar válogatott az Európa-bajnokság F-csoportjában jelenleg 4 ponttal áll az élen, így a legrosszabb esetben is legalább a 3. helyen végez majd.

A mieink esélyei azonban a legrosszabb forgatókönyv megvalósulása esetén – Bernd Storck csapata kikap Portugáliától, míg Izland megveri Ausztriát, így a válogatott a 3. helyen végez – is szinte biztosak a továbbjutást illetően. 

A 3. helyen végző hat csapat közül ugyanis a legjobb négy automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe. A tegnapi nap folyamán eldőlt, hogy az A-csoportban Albánia 3 ponttal végzett a 3. helyen, így ők biztosan nem előzhetnék meg a magyar válogatottat.

Ebből kifolyólag a mieinknek már csak egy csapatot kell maguk mögé utasítaniuk a biztos továbbjutás érdekében. Amennyiben ma este a B-csoportban Anglia legyőzi Szlovákiát, északi szomszédunk biztosan mögöttünk végezne a csoportharmadikok rangsorában, ezzel pedig Bernd Storck válogatottja a portugálok elleni meccstől függetlenül bejutna az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.