A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Nemzetközi szalagcímek:

ÉquipeMagyarország kiábrándította Ausztriát

Kurier0-2 Magyarország ellen – Ausztria elbukott az Eb-nyitányon

KickerBundesliga-trió hozta el a magyar Eb-álmot

MarcaMagyarország újra belépett a futballelit ajtaján

Corriere dello SportAusztria-Magyarország 0-2: Szalai és Stieber kiütötte Alabáékat

BolaMagyarország legyőzte Ausztriát a portugálok csoportjában

 

Magyar csodát emleget a nemzetközi sajtó

A francia Le Figaro az Eb első meglepetéséről számolt be. A cikkben kiemelik, hogy a találkozó egyértelmű esélyesének számító Ausztria kissé csalódást okozott, hiszen sokan az Eb egyik meglepetéscsapatának tartották a sógorokat. A magyar válogatottal kapcsolatban tökéletes Eb-rajtról írnak.

A német Kicker arról ír, miszerint a magyar válogatott Bundesliga-triója (Szalai Ádám, Kleinheisler László és Stieber Zoltán) hozta el a mieink számára a remek Eb-nyitányt, hiszen ketten gólt lőttek közülük, míg a Werder középpályását a meccs legjobbjának választották – ezzel már most valóra vált a magyarok Eb-álma.

A spanyol Marca úgy látta, hogy a magyarok az oldalajtó helyett ezúttal a főbejáraton léptek be, és remekül tértek vissza a futballelitbe. A lap egy kis történelmi vonalat nyitva stílszerűen megállapítja, hogy a császárságot immáron a magyarok kormányozzák.

Az angol BBC szerint a magyarok megköszönhetik az égieknek, hogy Alaba lövése az első percben a kapufán csattant, ezen túllépve azonban érdekes párhuzamot húzott az oldal: a magyar válogatott Eb-győzelme 400-szoros pénzt fizet, amely egy Leicester City-bajnoki címmel felérő csoda lenne. Kiemelik, hogy fantasztikus visszatérés volt ez a magyarok számára, míg a meccset papíron az osztrákok nyerték volna, de a pályán borították a mieink a jóslatokat.

Az Eurosport is a magyarok papírforma borításáról írt, az osztrákok pedig szerintük könnyen negatív szereplői lehetnek az Eb-nek. Ellenben velünk, Bernd Storck csapata kapcsán ugyanis komoly meglepetést emlegetnek, Kleinheisler Lászlót pedig kulcsemberként emlegetik.

A Goal.com csalódásként értékeli Alabáék teljesítményét, és idézi Bernd Strock egy korábbi nyilatkozatát, miszerint a mieinknek csodára van szükségük a győzelemhez, de ebből is látszik, hogy csodák bármikor történhetnek.