A Sky Sports előzetesét a korábbi angol válogatott játékos, az Arsenalban 12 évet lehúzó Paul Merson állította össze a kedden, 18 órakor kezdődő Magyarország-Ausztria Eb-csoportmeccs kapcsán.

Az egykori remek középpályás azt írja, hogy bár az osztrákok utolsó, Hollandia elleni veresége picit elbizonytalanította, mégis úgy véli, behúzzák majd a mieink elleni nyitómeccsüket, méghozzá 1-0-ra.

Merson cikkében kiemeli, hogy a selejtezők eredményei alapján (nem beleszámítva a playoff-meccseket) a magyar válogatott jutott el a legrosszabb (plusz kettes) gólkülönbséggel a 24-es döntőbe, miközben Ausztria valósággal lesöpörte az ellenfeleit, 9 győzelmet és 1 döntetlent elérve a tíz találkozóján.

Megemlítésre kerül Király Gábor leendő Eb-rekordja is: mint köztudott, a 40 éves magyar hálóőr minden idők legidősebb játékosa lehet, aki részt vett a kontinenstornán, Lothar Matthäus csúcsát adhatja át a múltnak.

Az ESPN két különpárharcot is kiemelt beharangozójában, két olyan párbajt, amely a meccs kimenetelére is kihatással lehet: Dzsudzsák Balázsét és a vele minden bizonnyal sokszor találkozó Leicester-balhátvédjét, Christian Fuchsét, illetve Marko Arnautovic és Fiola Attila várható találkozóit. A cikk szerint az osztrák kulcsember, Arnautovic akkor tud majd csillogni, ha megfelelő támogatást kap a bal oldalon Fuchstól, épp ezért sorsdöntő lehet, hogy Dzsudzsák és Fiola felvegye a versenyt két riválisával.

A portál szoros csatát és ugyancsak 1-0-s osztrák győzelmet vár, méghozzá egy forgatókönyvvel, hogy Ausztria támad majd nagyobbrészt, a mieink pedig jól felkészülten állják a rohamokat, egy akció kivételével…

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!