Szerbia ellen bemutatkozott, majd Észak-Írország ellen is pályára lépett a magyar válogatottban Callum Styles, aki magyar származású nagymamája révén debütálhatott nemzeti csapatunkban. Az angol másodosztályban játszó futballista a Barnsley Chronicle-nek mesélt magyarországi tapasztalatairól.

– Kicsit aggódtam azért, hogy én leszek ott “az angol srác”. Azt gondolhatná az ember, hogyan is lehet beilleszkedni, hiszen mindenki magyarul beszél. De nagyon kedvesen fogadtak, és az első perctől kezdve otthon éreztem magam. Néhány szót meg is tanultam magyarul, bár igazán nehéz nyelv – kezdte a 22 éves játékos, aki a válogatott játékát is dicsérte.

– Nagyon más volt, mint a Championshipben, ahol igen direkt és fizikális a foci. Kint sokkal technikásabb és élesebb a játék, nagyon jó a játék minősége, és ez passzol is hozzám, mert én is technikás futballistának tartom magam. 

Styles arról is beszélt, hogy az Észak-Írország elleni összecsapáson inkább számára volt ismerős a találkozó stílusa.

– Amikor az északírekkel játszottunk, az utolsó félóra tényleg olyan volt, mint egy Championship-találkozó,

ami sokkolta is a srácokat, de mondtam nekik, hogy ilyen a brit futball

– folytatta, majd egy esetleges jövőbeli szereplésről is nyilatkozott.

– Ezek a tapasztalatok felbecsülhetetlen értékűek ilyen fiatalon, és nagyon jót tettek a fejlődésemnek. Remélem, hogy újra meghívnak majd, a közeljövőben kétszer játszunk Angliával, de Németországgal és Olaszországgal is találkozunk. Azok lennének csak igazán jó tapasztalatszerzések a topfutballból.  

A cikk végén szóba került Styles klubcsapata, a Barsnley is, amely jelenleg a 22., kieső helyen áll az angol másodosztályban, és nem sokkal a vége előtt (a Barnsley-nak még hat meccse van, legfőbb riválisaiknak csak öt) már nyolc pont a lemaradása a bennmaradást érő helyen álló Readingtől.

– Az a célunk, hogy minden megszerezhető pontot begyűjtsünk, és meg is tudjuk ezt csinálni. Nem estünk még ki, és nem is hisszük, hogy ki fogunk esni.