A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Uruguay ellen játszik a Puskás Aréna avatómérkőzésén. A találkozó egyben a korábbi kiváló játékos, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán hivatalos búcsúmeccse is.

Az elmúlt 20 év legjobb magyar labdarúgója azonban nem lép pályára, mint elmondta, Marco Rossival közösen hozták meg ezt a döntést, de szerepet játszott benne az is, hogy másfél éve nincs edzésben – olvasható az m4sport.hu oldalon.

– Másfél éve abbahagytam a futballt és ez nagyon sok idő. Ha azt nézzük, hogy eleve egy sérülés miatt hagytam abba, mert leszakadt a hajlítóizmom, akkor könnyebb elképzelni miért nem játszom ezen a búcsúmeccsen – mondta a korábbi klasszis. – Annak nem látom értelmét, hogy erőlködjek a pályán és bevallom őszintén, volt olyan meccs, amikor öt perc után nem kaptam levegőt, pedig teljesen fitt voltam. Úgy láttuk jónak, ha nem játszom és csak egy búcsúztatás lesz a pálya széléről.

Mint ismert, a nyitómeccs előtt hétfőn már hivatalosan is bemutatták a magyar válogatott új mezét, Marco Rossi pedig súlyos vészhelyzetről is beszélt a sajtótájékoztatóján.

Magyar-uruguayi: 13-an már edzettek, kidőlt a vendégek két sztárjátékosa – minden a Puskás stadionavatóról itt!