A találkozó játékvezetője a 34 éves albán Enea Jorgji lesz, aki három évvel ezelőtt a Birkirkara-West Ham (1-0) Európa Liga második selejtezőkörének második meccsén nem sokkal az első félidő lefújása előtt kiállította az angolok hátvédjét, James Tomkinst.

Az akkor 26 éves védő a 42. percben kapu előtti dulakodás közben földre vitte máltai ellenfelét, majd némi késéssel a bíró felmutatta neki a piros lapot.

Legutóbb hasonló mozdulatot Bödétől láthattunk a norvégok elleni (2-1) Eb-pótselejtezőn, aki a nyakánál fogva eldobta Hovlandot és ezért sárgát kapott.

Jorgji két segítője a honfitársa Ridiger Çokaj és Ermal Barushi lesz az oldalvonal mellett. Eldorjan Hamiti és Kridens Meta az alapvonalak mögött, a negyedik számú játékvezetői teendőket Rejdi Avdo látja el a csütörtöki Nemzetek Ligája-meccsen. Az UEFA küldöttje a dán Jan Damgaard, a játékvezető-ellenőr pedig a svéd Christer Fällström lesz.

Érdekesség, hogy az albán spori vezette 2016 júniusában a Videoton-Zaria Balti (3-0) EL-selejtező első meccsét, amelyben Kovácsik Ádám és Pátkai Máté is pályára lépett és ők ott vannak a magyarok 26 fős keretében.

Az eltiltott Rossi: “Még jobbak is lehetnek nélkülem a játékosok” – megsérült a válogatott védelmének alapembere is