A Magyarország és a Lengyelország elleni vb-selejtezők előtt Albánia is megtartotta sajtótájékoztatóját, amin a Grasshoppers balhátvédje, Ermir Lenjani és az Empoli támadó középpályása, Nedim Bajrami vett részt.

Készen állok erre a két mérkőzésre, volt egy kisebb sérülésem, de most már nagyon jól érzem magam – adott helyzetjelentést állapotáról Lenjani. – Mindannyian nagyon jól érezzük magunkat és boldogok vagyunk, hogy barátok közt lehetünk újra. Most már a Magyarország elleni mérkőzésre gondolunk, mivel az nagyon fontos számunkra. Inkább az erősségeinkre fogunk koncentrálni és meglátjuk, hogyan alakul a mérkőzés. Lengyelország? Először Magyarországra kell koncentrálni. Magas kvalitású játékosok alkotják a keretünket, de csapatként is erősek vagyunk. Ahogyan mondtam, az erősségeinkre fogunk koncentrálni, arra, hogy a legjobb tulajdonságainkat bevetve megnyerjük az első mérkőzést, aztán gondolhatunk Lengyelországra.

A Svájcban légióskodó védő arra a kérdésre is válaszolt, hogy előnyt fog-e jelenteni Albánia számára, hogy zártkapus lesz a magyarok elleni találkozó.

Magyarországnak nagyon lelkes szurkolói vannak, a stadion mindig tele van, és azt hiszem, nagyon jó nekünk, hogy most zárt kapuk mögött játszunk. De nekünk magunkra kell koncentrálnunk, hogy elérjük a célunkat. Úgy gondolom, hogy most sok minőségi játékosunk van, akik Európában játszanak, jó bajnokságban és sokan a Bajnokok Ligájában is, és úgy gondolom, hogy most nagyon erősek vagyunk – zárta Lenjani.

Nedim Bajrami jó formában várja a válogatott meccseket, hiszen az elmúlt hetekben két gólt is lőtt a Serie A-ban.

Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz Magyarország ellen, de azzal a magabiztossággal lépünk pályára, hogy az utolsó két mérkőzést megnyertük, és nagyon jól fel kell készülnünk a ránk váró feladatokra. Két gólt szereztem a Serie A-ban, jó formában vagyok, úgy gondolom, hogy nincs rajtunk nyomás. Úgy lépünk pályára, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Beszéltem a kapitánnyal és azt mondta, hogy a labdával és a labda nélkül is sokat kell dolgoznom – mondta az Empoli játékosa, aki arra az újságírói kérdésre is válaszolt, hogy Magyarország vagy Lengyelország az erősebb?

Úgy gondolom, hogy mindkét csapat erős, mindkét meccs 0-0-ról indul, ismerjük a kvalitásainkat és a játékunkra kell koncentrálnunk. Edoardo Reja dönti majd el, hogy ki játszik, de amikor pályára lépek, a legjobbamat fogom nyújtani és remélem, hogy gólt szerzek.

Magyar-albán: Uzuni szerint nem kedvez nekik a zárt kapu; két koronavírusos eset az ellenfélnél – minden hír a válogatottunk vb-selejtezőiről itt!