Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott szoros mérkőzésen 2-1-re kikapott hazai pályán a szlovákoktól Eb-selejtezőn. A mérkőzés 30. percében Lovrencsics Gergő egy sprint után nem tudta folytatni a játékot – helyette Bese Barnabás állt be.

Egy párharc után megcsúszott a lábam és el is veszítettem az egyensúlyomat. Sajnos a lépésekkor érzek fájdalmat, de bízom benne, hogy nincsen beszakadva, vagy elszakadva az izom. Holnap (kedden –  a szerk.) egy MR-vizsgálat vár rám, és nem lesz akkora probléma. Nem kockáztathattunk azzal, hogy sérülten játsszak tovább – idézte fel a sérülésének körülményeit Lovrencsics Gergő, majd a találkozó értékelésére is kitért. – Kicsit meg is leptek azzal minket, hogy a jobb oldalunkon erőltették az összes támadásukat és Mak is nagyon sokat próbált beindulni a védőfal mögé, holott az előző mérkőzéseken ezt nem is csinálták. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre, de álltuk a sarat. A szlovákoknak az első félidőben két kapura lövésük volt, a másodikban is. Az első gól leshelyzetből született, de ez nem hatotta meg a bírót.

El vagyunk keseredve, de ugye látjuk, hogy a csoport mennyire kiegyensúlyozott, hiszen Azerbajdzsán is leikszelt Horvátországgal hazai pályán. Minden lehetséges, hinnünk kell benne, hogy meglehet a kijutás.

A 31 éves jobbhátvéd újságírói kérdésre elmondta, szerinte mi hiányzott a magyar válogatott második góljához.

Pici szerencse hiányzott. Csak a második félidő 70. percében tudtam kijönni, mert egyből kezeléseket kaptam. Megvoltak a helyzeteink, próbáltuk irányítani a mérkőzést, jól is csináltuk a dolgokat, de nem volt szerencsénk, mint az előző mérkőzéseken. Mentünk előre, de sajnos ennyi volt benne. A szlovákok két gólt rúgtak, mi csak egyet.

Nagyon sajnáljuk, de tényleg hinnünk kell abban, hogy meglehet a továbbjutás és ezért kell dolgoznunk. Jó formában kell lenni mindenkiknek és egy lapáttal rá kell tenni.

Végül elárulta azt is, mennyire nehéz az E-csoport küzdelmei.

Mindegyik csapat ellen kétszáz százalék kell, száz nem elég. És itt akármi lehet, nem fog eldőlni még két fordulóval a vége előtt a továbbjutás kérdése. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó fordulóig nagyon kiélezett lesz a csoport. A végén fogjuk megmondani, hogy mennyire lett volna fontos ma pontokat szerezni. Oda kell figyelnünk a hátralévő mérkőzéseken, és a horvátokhoz is ugyanúgy győzelemért utazunk. Mindent meg kell tennünk a siker érdekében, és a legjobb formába kell kerülnünk, és az utolsó pillanatig harcolni fogunk.

Baráth a kiállításáról: “A bíró kipécézett magának”; Sallai: “A csapat képes arra, hogy….”