A mérkőzés helyszínén, a Groupama Arénában rendezett vasárnapi sajtótájékoztatón a szakember elmondta, külön a magyarokra készítették el taktikájukat, a Svájc és a Svédország elleni összecsapásokat elemezték ki. A korábbi kiváló kapus megjegyezte,

eddig nem tudott róla, hogy a hazaiaknál Bernd Storck több fiatalnak is lehetőséget kíván biztosítani, azonban ez semmit nem változtat a tervükön, főként mert náluk is számos ifjú tehetség szeretné megmutatni magát.

Az MTI kérdésére válaszolva a kapitány hangsúlyozta, nagyon várják a hétfői találkozót, hiszen ezen a mérkőzésen derül ki igazán, milyen munkát tudtak elvégezni az elmúlt időszakban, és mi az, amit a hátralevő napokban még ki kell javítaniuk. Hozzátette, természetesen mindig nyerni akarnak, de a pályán most az “elvégzett munka fog realizálódni”.

 

Az oroszoknak kevesebb mint két hetük van a hazai rendezésű Konföderációs Kupáig, ráadásul a jelenlegi 27 fős keretet szerdáig 23 fősre kell szűkíteni, Sztanyiszlav Csercseszov munkáját pedig számos sérülés nehezíti. A gárda az elmúlt bő egy hetet Ausztriában, a tiroli Neustiftben töltötte, a keretből kidőlt Artyom Dzjuba, Alan Dzagojev, valamint a honosított brazil Mário Fernandes is.

Az oroszok a Konföderációs Kupán június 17-én Új-Zéland ellen kezdenek, majd az Európa-bajnok portugálokkal és a mexikóiakkal találkoznak a csoportkörben. (MTI)

A magyar-orosz mérkőzést hétfőn 20.30 órától rendezik a Groupama Arénában, a csakfoci.hu élőben, a helyszínről számol majd be a történésekről.

Magyar-orosz: Szalai és Elek is kidőlt a válogatottból

 

AZ OROSZ BŐ KERET:

Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA), Marinato Guilherme (Lokomotiv), Andrei Lunev (Zenit), Aleksandr Belenov (UFA)

Védők: Viktor Vasin (CSZKA), Ruszlan Kambolov (Rubin), Fedor Kudrjasov (Rosztov), ​​Georgij Dzhikia, Ilija Kutepov (Szpartak), Roman Neustädter (Fenerbahce), Andrej Szemenov (Terek), Roman Siskin (Lokomotiv)

Középpályások: Jurij Zsirkov, Igor Szmolnyikov (Zenit), Jurij Gazinszkij (Krasznodar), Denis Glusakov, Dmitrij Kombarov, Roman Zobnyin, Alekszandr Szamedov (Szpartak), Alekszandr Golovin, Alekszandr Erokin (Rosztov), ​​Alekszej Mirancsuk, Dmitrij Taraszov (Lokomotiv)

Támadók: Alekszandr Bukarov (Rosztov), Maxim Kanunnyikov (Rubin), Dmitrij Poloz (Rosztov), ​​Fedor Szmolov (Krasznodar)