A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Mint ismeretes, a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte az osztrákokat az F-csoport nyitómeccsén az Európa-bajnokságon, amellyel hatalmas meglepetést okozott mindenki számára.

A mieink teljesítménye természetesen külföldön is téma, az egyik szigorúan statisztikákra alapozó portál pedig le is osztályozta Bernd Storck csapatát alkotó játékosoknak az osztrákok ellen nyújtott produktumát.

A Whoscored.com értékelése alapján Gera Zoltán lett a meccs legjobbja, az immáron 37 éves középpályás 8,44-es osztályzatot kapott. A második legjobbnak Kádár Tamást látták a találkozón, a sérüléssel bajlódó hátvédet 8,1-re értékelték. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a válogatott kapusa, Király Gábor állhatott fel, neki 7,4-et adott a portál.

Gera egyébként a szerelések terén kimagaslót nyújtott: a Fradi rutinos játékosa 7 sikeres szerelést tudhat maga mögött (ez eddig rekord az Eb-n), de Nagy Ádám is jól szűrt, neki 5-ször sikerült megállítania az ellenfelet. A Fradi rutinos játékosa a teljes Eb-mezőny nyolcadik legjobbja 8,44-es osztályzattal, közvetlenül előtte a címvédő spanyolok sztárja, Andrés Iniesta, míg mögötte a walesiek legjobbja, Gareth Bale áll. Kádár második helye sem véletlen az osztrákok elleni meccs összértékelésben, a bekk 5 légi párbajt nyert meg, ami a mezőnyben a legtöbbnek számít Marco Jankóval egyetemben.

Érdekesség, hogy míg a magyar válogatott kezdőcsapatából mindenki 7-es feletti osztályzatot kapott, addig az osztrákoknál mindössze csak David Alaba tudott e fölé menni, a maga 7,2-es értékelésével.

A magyar válogatottnál az Eb-mezőnyben is mindössze csak a németek tudnak jobb mutatókat felmutatni: a világbajnok játékosai átlagosan 7,5-ös osztályzatot kaptak, míg Bernd Storck együttese 7,21-gyel áll a második helyen. A harmadik helyezett horvátok 7,17-et kaptak.