Az iráni élvonalban szereplő Tractor Sazi FC vasárnap jelentette be, hogy a 69 éves Georges Leekens lett a csapat új vezetőedzője – ilyen szeptember óta nem volt a közel-keleti klubnál, a walesi John Toschak távozása óta megbízott tréner irányította a szakmai munkát.

A korábbi magyar szövetségi kapitány – akit karrierje 26. csapatánál nevezték már ki – nyári, dicstelen magyarországi menesztése után nem először kap munkát, hiszen mintegy másfél hónapig, november végéig a tunéziai Étoile du Sahel csapatát irányította, ám három győzelmet és négy döntetlent követően elváltak az útjaik – a klub közleménye szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést a felek.

A Tractor Sazi FC-t 1970-ben alapították, egy kupagyőzelem és három bajnoki ezüst a klub történetének eddigi legnagyobb sikere. A helyi profi ligában a 4. helyen álló gárda skót, japán, guineai és ír légióst is foglalkoztat. Utóbbi az az Anthony Stokes, aki 9-szeres válogatottnak mondhatja magát és bő öt évvel ezelőtt – még a Celtic csatáraként – azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megvert Dublinban egy Elvis-imitátort.