Georges Leekens, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya az M4 Sportnak értékelte a Luxemburgban elveszített felkészülési találkozót, amelyet egyelőre csak a lelátóról követett végig, a kispadon még Szélesi Zoltán irányított.

Az első benyomásai a magyar válogatottról és a luxemburgi meccsről:

Egy vereség után nem lehet jó benyomásokat szerezni. Egy hetet töltöttem a csapattal, jól dolgoztak, jó volt a hangulat. Csak egy hete ismerem a játékosokat, nem ismerem még igazán őket, de rengeteg munka vár még ránk, különben nem is lennék itt Magyarországon. Fontos első lépések várnak ránk. Az első félidőben összességében jól játszottunk, de ilyen szinten be kell lőni a helyzeteket, mi azonban csak kapufáig jutottunk a gól mellett.

Ezután komoly hibákat követtünk el, könnyen eladtuk a labdákat, a luxemburgiak pedig remek kontrákat vezettek. Gólt is szereztek egy ilyen ellenakcióból. A második félidőben jött a kiállítás, a játékvezető jó döntést hozott – a legjobb belga játékvezetőről van szó… –, egyértelmű, hogy piros lapot kellett adni a magyar játékosnak. Meg kell tanulni a játékosoknak ilyen helyzetben viselkedni.

Tanulni kell a hibákból, jobban oda kell tenniük magukat, most például Luxemburg sokkal jobban odatette magát. Ez egy olyan terület, amin sokat kell dolgoznunk.

“Megfigyelői” pozíciójáról:

– Érdekes volt a lelátóról figyelni a mérkőzést, ott leszek Costa Rica ellen is. Nekem most elemzéseket kell végeznem a csapat játékáról, fel kell készülnünk a következő évre. Tiszta lappal szeretnénk indulni. A következő mérkőzésen, hazai pályán bizonyítani kell a szurkolóknak is.

Az előtte álló feladatokról:

– Sok információt kaptam a csapatról, sokat beszélgettem a stábbal is, tudom, hogy nagyon kemény munka vár még ránk. Nem vagyunk tökéletesek, előrébb kell lépni nemzetközi szinten, de előrébb is fogunk lépni. A játékosoknak meg kell érteniük, hogy ennél jobban kell teljesíteniük a következő évben.

Szélesi Zoltánról:

– Nagyon fiatal edző, jóakaratú, jó szándékú tréner. Lépésről lépésre megpróbálom átadni neki is a tapasztalataimat. Segíteni próbálom, irányítani a stábot, keményen kell dolgoznunk a fejlődésért, a játékosoknak is, lépésről lépésre.

Szélesi: “Ez a meccs rávilágított dolgokra” – értékelés