Georges Leekens két időszakban irányította korábban a belga válogatottat. Legutóbb 2010 és 2012 között, amikor nem sikerült a nemzeti tizenegyet kijuttatnia a kontinensbajnokságra. A frissen kinevezett magyar szövetségi kapitány erről a periódusról is beszélt a Telkiben megrendezett sajtóeseményen.

Érdekesség, hogy akkor (2012-ben) a belga szövetség arra számított, hogy Leekens marad, és vele vágnak majd neki a világbajnoki selejtező-sorozatnak. A tréner azonban az edzőt kereső Club Brugge alkalmazásába állt.

Nagyon csalódott vagyok, és hihetetlenül fel vagyok háborodva. Ez a legnagyobb sokk, ami ért karrierem során

– mondta az eset után Francois De Keersmaecker, a szövetség elnöke.

Nem csak őt érte ennyire váratlanul azonban a távozás. A hír bombaként robbant, ezt tanúsítja az alábbi videó is, amelyben a Manchester City sztárja, Vincent Kompany értesül arról, hogy Leekens nem marad kapitányként.

Az interjú a City emlékezetesen megnyert bajnoki címe után készült, Kompany pedig nem is akar hinni a fülének, azt hiszi, viccel vele a riporter.

Leekens egyébként így kommentálta öt évvel ezelőtt a belga nemzeti csapattól való távozását.

– Megértem, hogy a szövetség nagyon csalódott, de úgy érzem, hogy a munkámat 90 százalékban elvégeztem. Az egyetlen, ami hiányzik, a lezárás, a 2014-es vb-re való kijutás. Biztos vagyok azonban benne, hogy a játékosok elvégzik majd a feladatukat.