Giovanni Costantino (a képen jobbra) hosszú évek óta tagja Marco Rossi stábjának, előbb a Honvédnál, majd Dunaszerdahelyen, jelenleg pedig a magyar válogatottnál dolgozik együtt a két olasz szakember.

A mindössze 35 éves tréner – aki elsősorban meccselemzésekkel, videós anyagokkal, taktikai és technikai meglátásokkal segíti a kapitány munkáját – korábban szülőhazájában, Messinában, illetve Finnországban, egy sikeres női csapatnál is dolgozott. Jelenleg viszont nem is gondol arra, hogy újra országot váltson, pedig lehetősége lett volna rá a Lettera Emme c. olasz lapnak adott nyilatkozata alapján.

Szeretnék újra Messinában edzősködni egyszer, de nem most. Remélem, hosszú lesz majd az edzői karrierem, és megint dolgozhatok a városomban is, de ennek most több okból sincs realitása.

Voltak már hívásaim Észak-Európából is, a nemzetközi kupákban is érdekelt, élvonalbeli csapatoktól, de még csak meg sem akartam hallgatni őket.

Jelenleg a magyar válogatott egyik asszisztensedzője vagyok, és nagyon jól érzem magam. Nagyon hálás vagyok Magyarországnak, szeretem ezt az országot, és számomra most az a prioritás, hogy a nemzeti csapatnál jó munkát végezzünk, illetve eljussunk a jövő évi Európa-bajnokságra.

Abban is reménykedem, hogy meghosszabbítják majd a szerződésünket a válogatottnál

– tette hozzá Costantino.

Rossi segítője Csányi Sándor MLSZ-elnök nemrég tett nyilatkozata alapján joggal reménykedhet, ugyanis a magyar futballvezér már kijelentette, hogy akkor is számítana Rossira és stábjára, ha a válogatott nem jutna el végül a részben hazai rendezésű 2020-as Eb-re.

Külföldön állítják: Ilyen lesz a magyar válogatott új meze – fotók