Az Oroszoszágban és Kazahsztánban is híreket szolgáltató Metaratings információi szerint még pontos forgatókönyv nincs arról, hogyan lehet a legbiztonságosabban lebonyolítani a jövő nyári – részben magyarországi rendezésű – Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány árnyékában, így nem tudni azt sem egyelőre, mi lesz a torna előtt és alatt a csapatok, játékosok, illetve a közönség kötelezettsége a részvétel kapcsán.

A cikk szerint a portál megkereste az UEFA-t, hogy a járvány miatti előkészületek ügyében érdeklődjön. Az alábbi választ kapták az európai szövetségtől.

“Az UEFA szorosan együttműködik a helyi hatóságokkal, hogy biztosíthassa, mindenki egészségesen és biztonságos környezetben vehessen részt az Európa-bajnokságon. A hivatalos, “Vissza a játékhoz” nevű protokollunk folyamatosan frissül, és felhívja a figyelmet azokra a problémákra is, amelyekről a megfelelő időben nem született még döntés.

Így például az Eb-n részt vevő játékosok és nemzeti csapatok többi tagjának esetleges kötelező COVID-19 elleni oltására is. Erről azonban még nem született hivatalos határozat

– olvasható a cikkben.

Mint ismeretes, a magyar válogatott is részt vesz a jövő nyári kontinenstornán, Portugáliával és Franciaországgal Budapesten, a Puskás Arénában, míg Németországgal Münchenben találkozik majd.