A Magyar Labdarúgó Szövetséget 1999 és 2006 között vezette Dr. Bozóky Imre, aki szerint nem kell elsietni a döntést Bernd Storck jövőjével kapcsolatban. Többek között erről is beszélt a Sport TV Mai helyzet műsorában.

Az MLSZ elnöksége jó helyzetben van, mert 2018 őszig nem lesz tétmérkőzés, így megfontolhatja, mit tegyen. A szövetségi kapitány kinevezése, leváltása mindig komoly indulatokat vált ki. De ebben a helyzetben nem kell kapkodni.

– A fő probléma az, hogy senki nem beszélne semmiről, ha lenne eredmény. Amikor a válogatott az Eb-n szerepelt, volt egy hurráhangulat, mindenki nagyon boldog volt. Játék kell, jó futball, ezért viszont a meglévő problémákat meg kell oldani.

A korábbi elnök arról is beszélt, milyen óriási lehetőségei vannak a mostani szövetségnek, amely óriási mennyiségű pénzből gazdálkodhat.

– Az általam vezetett szövetség és elnökség és a mostani között óriási különbség van. Amikor én voltam az elnök, gyakorlatilag négy évet ellenszélben dolgoztunk. Ilyen klímában kellett a futballt segíteni.

A másik, ami nyomatékosabb, hogy a mi költségvetésünk akkor körülbelül 1,5 milliárd forint volt – plusz-mínusz 10 százalék. A mai MLSZ-költségvetés több mint 40 milliárd. Akkoriban a pénzt mi szedtük össze a szponzoroktól, most pedig állami pénzből, a TAÓ-ból és egyéb támogatásokból jön össze. Egészen más lehetőségeket biztosít a mostani vezetésnek az a háttér, amit a magyar kormány ad.

Bozóky végezetül arról is beszélt, hogy az általa és a Csányi Sándor által vezetett szövetség működése között milyen alapvető különbséget lát.

– Annak idején a ligán belül a csapatok sokkal többet beszéltek egymással, több volt a találkozási pont, amit meg tudtak oldani. Ezt most nem látom – szólt a kritika.

Exkluzív: Storck minden pozícióját elveszítheti kedden – Dárdai és Sousa nem lesz kapitány