“Nem nevetség tárgya a magyar Pizsamás Ember” – így lehetne fordítani annak a cikknek a címét, amelyet az UEFA írt Király Gáborról. A cikk megemlíti, hogy a rutinos magyar kapus lehet minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lép egy Eb-n (ebben ír Shay Given előzheti meg), hozzátéve, hogy a drukkerek viszont elsősorban a különös ruházatáról ismerhetik a magyart.
– Kapus vagyok, nem top modell – idézi az UEFA.com Király Gábor korábbi szavait a szürke nadrágjáról. – Ez elsősorban kényelmi kérdés a számomra. Védtem már salakon, vagy fagyott talajon telente, és az fájdalmas tud lenni. Próbáltam rövidnadrágban védeni később Angliában és Németországban is, de nem igazán felelt meg az a viselet. Számomra a teljesítmény sokkal fontosabb, mint a megjelenés.

Az UEFA honlapja két csapattársa véleményét is idézi Királyról.
– Egy védő számára mindig sokat jelent, ha egy nagyon tapasztalt kapus áll mögötte. Ő már 40 éves, sok nagy csatán van túl, de még így is igazi élmény számára az Eb-szereplés, hiszen régen volt, amikor hazánk utoljára kijutott egy ilyen nagy tornára – mondta Korhut Mihály a kapusról.

Guzmics Richárd ehhez annyit tett hozzá, hogy Király egy nagyon tapasztalt kapus, viszont még mindig úgy edz, ahogy arra például sok fiatal játékos sem képes. Minden meccsen, minden edzésen odateszi magát. Nagyon jól irányít bennünket hátulról, egy igazi veréregyéniség.

Természetesen megszólalt a kapus kapcsán Bernd Storck is.
– Mindig is azt mondtam neki, hogy a játékos kora nekem nem számít. Nem érdekel, hogy valaki fiatal vagy idősebb, csak azt számít, hogy jó legyen. Gábor pedig jó – sőt, kimagasló. Hihetetlen aurája, karizmája van, magabiztosságot sugároz. Hozzásegíthet bennünket egy sikeres Eb-szerepléshez.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!