Nikola Jurcevic, az azeri válogatott horvát szövetségi kapitánya meglehetősen bosszúsan értékelt a Groupama Arénában megrendezett sajtótájékoztatón, miután csapata egy, a 92. percben meg nem adott gól miatt is 1-0-ra kikapott Magyarországtól.

Nem könnyű értékelni egy ilyen meccs után. Először is gratulálok a magyaroknak, sok sikert nekik a selejtezők hátralevő részére, hiszen meg versenyben vannak. Fantasztikus hangulat volt, köszönet ezért a gyerekeknek!

Ami az utolsó 30 másodpercben történt, arról beszélni kell! Sokakkal beszéltem a meccs után, szinte mindenki szerint szabályos gólt lőttünk, még az általam megkérdezett magyarok szerint is. Hihetetlen hiba volt, nem korrekt így veszíteni. Kis futballnemzet vagyunk, megerdemeltük volna ezt a gólt, mégha tudom azt is, hogy a magyarok jobban játszottak, nagyon sok helyzetük volt. Nem értem, miért nincs videóbíró ezen a szinten.

Mérges vagyok, a játékosaim is azok, legyen elég ennyi erről a szituációról. Gratulálok a magyaroknak a három ponthoz, de egyet megérdemeltünk volna. Rám is hatással lehet egy ilyen vereség, hiszen pontszerzés helyett most vereség került a nevem mellé, ilyen hibák pedig edzok állásáról dönthetnek… – fogalmazott az egykori horvát válogatott játékos.

A bíró mentette meg a magyar válogatottat a 92. percben kapott góltól – videó

Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Azerbajdzsán 1-0 (Korhut 10.)

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut – Vida M., Szoboszlai (Holman, 76.) – Dzsudzsák (Nagy D., 71.), Kovács I. (Sigér, 86.), Sallai – Szalai

Azerbajdzsán: Balajev – Pasajev, B. Hüsejnov, Mustafazade, S. Rahimov – Eddy, Garajev, R. Almeida (Abdullajev, 58.) – Ramanazov (Dadasov, 85.), Sejdajev, Khalilzade (J. Hüsejnov, 66.)

Később:

20:45: Wales – Horvátország