19:16: Búcsúzik a csapat, de előtte alaposan megünnepelték egymást a szurkolókkal. Köszönjük a figyelmet! 

19:13: A csapattal együtt énekli a tömeg a Himnuszt.

19:09: Jön az “Újra itt van a nagy csapat”, majd az “Éjjel soha nem érhet véget!”

19:04: És felcsendül az Ismerős Arcok : Nélküled című dala is, Rakonczai Viktorék előadásában.

19:02: És végül a nagy közönségkedvenc, Király Gábor is felszólalt: “Próbálom élvezni ezt a hangulatot, utána pár napot szeretnék elgondolkodni, addig élvezni szeretném ezt a szituációt”

19:01: Vági Márton MLSZ-főtitkárt is a színpadra hívta Dzsudzsák.

19:00: Dzsudzsák Eisemann Lászlóról és Fülöp Mártonról is megemlékezett, gyönyörű gesztus volt!

18:56: Bernd Storck:

“Köszönöm mindenkinek a támogatást, azt is, hogy itt megjelentetek! Azzal a teljesítménnyel szeretnénk megajándékozni Titeket, amit az Eb-n nyújtottunk. (…) most jönnek a vb-selejtezők, remélem, ugyanezt a támogatást megkapjuk! Azon leszünk, hogy ez az álom tovább folytatódjon!”

18:53: Dzsudzsák Balázs a színpadon:

“Először is üdvözlök mindenkit! Nélkületek nem sikerült volna, fergeteges, pozitív biztatást, üzenetet, szurkolást kaptunk! Nem lehetünk eléggé hálásak nektek! Magyarország a legnagyobb ország lett. (…) sajnáljuk a tegnapi napot, nyerni szerettünk volna, de köszönjük, hogy büszkék vagytok ránk! Reméljük, hogy ez nem 1-2 napra szól, hanem minden napunk ilyen lesz majd!”

18:51: Itt van Bernd Storck is, kapja a megérdemelt vastapsot! “Ria-ria Hungária!” – érkezik az egész stáb is, Dzsudzsák “mutatja be” őket.

18:50: Jön Dzsudzsák, megőrült a tömeg! 

18:48: “Böde Dani, Böde Dani”

18:45: Nagy Ádámnál is óriási az ováció.

18:43: Gera kapta eddig talán a legnagyobb tapsot: “Szép volt, Zoli”

18:40: Egyesével szólítja a színpadra Kovács István a válogatott tagjait.

18:35: Óriási a tömeg és az ünneplés. “Az éjjel soha nem érhet véget!”

(Fotó: 444)

 

18:35: Megjött a csapat!

18:11: Dzsudzsákék úton vannak…

 

18:10: Gyűlik a tömeg! 

 

 

 


 

17:42: Vége a sajtótájékoztatónak, irány a Hősök tere!

17:40: Bernd Storck első szavai magyar földön:

“Nagyon örülök, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtottunk, meccsről meccsre építettük fel a csapatot, bízhatunk a válogatottban, a jövőben, láthattuk, hogy versenyképesek voltunk nemzetközileg is. Nagyon meg szeretném köszönni az MLSZ-nek, hogy ennyi időt tölthettem a csapattal, nem lett volna meg a siker e nélkül. Technikailag, taktikailag is felkészülhettünk, ez volt az Eb sikerének alapja. Nagy feladatok várnak ránk, ki kell jutni a vb-re! Meg kell néznünk, időt kel adnunk a játékosoknak, az elvárásoknak ugyanolyanoknak kell lenniük, mint az Eb előtt, nagy nemzetközi megmérettetés nélküli játékosokkal kell sikereket elérnünk, ezért reménykedem abban, hogy pár klubunk sikerrel jár majd a nemzetközi porondon.”

17:35: Király a tornáról:

“Tegnap volt hét hete hogy együtt voltunk, az hosszú idő, ez egy másik sorozat, egy eb, 4 naponta meccsekkel, más volt fizikailag, szellemileg felkészülni, nekünk is új volt. A tolerancia volt, amit a csap bemutatott a siker érdekében. Egyetlen rossz szó nem volt a stábtagok között sehol, nagyon megdolgoztunk a sikerért, jól akartunk szerepelni, ennyi sikerült. Mindenki alárendelte a saját teljesítményét, hozzáállását a csapat érdekében, nem csak a játékosok, de a stábtagok is. A fizioterapeuták is nagyon nagy munkát végeztek. Eleknek esélye sem volt szerepelni, de elérték, hogy mégis pályára léphessen.”

17:33: Gera Eb-élményei:

“Nagyon jól sikerült a felkészülés, nagyon sokat dolgoztunk, nem volt semmiféle feszültség, ilyet még nem tapasztaltam, 23 játékos, mindenki ugyanolyan jól teljesített. Fantasztikus élmény volt, már akkor, amikor leszállt a gépünk Nizzában. Nagyon jól meg van minden szervezve, minden percét élveztük az Eb-nek, meccseket, edzéseket, utazásokat.”

 

17:30: Gerát és Királyt rögtön a visszavonulásukkal kapcsolatban kérdezték…

Gera: “Annyira öregek még nem vagyunk…de még nem ennek van itt az ideje, meglátjuk, hogyan alakult a következő pár nap, utána meghozzuk a döntéseket.”

Király: “Most érkeztünk haza, mindennek el fog jönni az ideje…”

 

17:28: Kezdődik a sajtótájékozató!

 

17:15:  Leszállt a gépről a csapat és a stáb is, mindannyian fekete zakóban, fehér ingben, nyakkendő nélkül. Zúg “a szép volt fiúk” attól a néhány tucat szurkolótól, akik mégis megjelentek a reptéren. Összeálltak egy fotóra is a különítmény tagjai.

 

 

17:10: ITT A GÉP!

17:00: Még várni kell a gépre, hamarosan érkezik!

16:55: A válogatott gépe öt óra körül landol Budapesten. A csapat sajtótájékoztatót tart, majd rendőri felvezetéssel indul a Hősök terére, ahol nagyjából 18 órától együtt ünnepelnek majd a szurkolókkal az Eb-hősök.

Így várják a szurkolók és a reptéri tűzoltók a csapat gépét!

 

(Fotók: mlsz.hu, Blikk, MTI)