Magyarország – Szlovákia 1-2 (Szoboszlai 50., ill. Mak 40., Bozeník 56.)

Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az 5. percben előttünk adódott az első helyzet: Dzsudzsák passzolt Kleinheisler elé, aki 14 méterről lőtt, Dúbravka védett. A 12. percben Dzsudzsák ívelt a kapu elé, ahol berobbant Sallai és csak centikkel maradt le a labdáról. Bő negyedóra után Szoboszlai tüzelt 14 méterről, éles szögből, a szlovák kapus megint megfogta a labdát.

A félidő közepén veszélyeztettek először a vendégek, Mak 20 méteres lövését azonban Gulácsi magabiztosan védte. A 25. percben Szalai eresztett el egy távoli bombát, Dúbravka csak öklözni tudott. Nem sokkal később Lovrencsics egy lövésnél meghúzódott, nem tudta folytatni a játékot, Bese állt a helyére. A 40. percben Szlovákia váratlanul megszerezte a vezetést: Hamsík jobbról középre lőtt labdáját Mak passzolta a kapuba közelről. A visszajátszások alapján azonban les előzte meg a vendégek gólját. Közvetlenül a szünet előtt Hamsík tekert fölé egy 18 méteres szabadrúgást.

“Az Európa-bajnokság előttetek, a fekete sereg mögöttetek” kiírással köszöntötték a hazai válogatottat a magyar szurkolók

A második félidőt remekül kezdtük: 18 méterre a szlovák kaputól Szalait buktatták, a szabadrúgást Szoboszlai gyönyörűen tekerte a jobb sarokba. Sajnos nem örülhettünk sokáig, mivel öt perccel később Bozeník 16 méterről a bal sarokba csavart, Gulácsi lemaradt a labdáról. A 61. percben Szalai szépen fordult le védőjéről, majd 14 méterről lőtt, Dúbravka azonban védett. A 64. percben Orbán nem tudott felszabadítani, Mak 10 méterről nagy helyzetben fölé helyezett.

A játékrész közepén Dzsudzsák 20 méteres próbálkozása ment kicsivel mellé, egy perccel később újra a csapatkapitányunk villant, 16 méteres tekerését Dúbravka szögletre paskolta.

A 81. percben Dzsudzsák 24 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalról, a duplázást kapura küldte, de Dúbravka könnyedén megfogta a labdát. A 84. percben Hamsík egy csel után éles szögből lőtt, Gulácsi szögletre mentett. Sajnos a folytatásban nem jött össze az egyenlítés, így 2-1-re kikaptunk.

Ezzel a vereséggel lecsúsztunk a csoport harmadik helyére.

Összefoglaló

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese 30.), Orbán, Baráth, Kádár – Kleinheisler (Holender 85.), Nagy Á. (Pátkai 65.) – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai

Szlovákia: Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Gregus, 86.), Lobotka, Hamsík – Rusnak, Bozeník (Duris 77.), Mak (Haraslin, 86.)

Eb-selejtező: Magyarország-Szlovákia – közvetítés