Rúnar Már Sigurjónsson (a kazah Asztana 30 éves középpályása, 28-szoros válogatott): – Mindenki készen áll és hatalmas a várakozás bennünk a mérkőzés előtt. Végre itt van a meccs, ami egy döntő, amire alaposan felkészültünk. Amikor a saját játékunkat játsszuk, szerintem mindig jók az esélyeink.

A magyarok játékán pedig többször is átfutottunk, kielemeztük őket. Jó eredményeik voltak az utóbbi időkben, kemény ellenfél vár ránk. A meccs az apró részleteken múlhat majd, és biztos vagyok benne, hogy a mi javunkra fog eldőlni.

Én, mint mindig, jó állapotban vagyok. Csodálatos volt a 2016-os Eb-n részt venni, most is ez a célunk, mindig is ez volt. Ott vagyunk a fináléban, őrületes lenne újra kijutni! Ez a csapat régóta együtt játszik már, mindenki ismeri a másikat, annak erősségeit, gyengéit, mindent. És valahogy mindig úgy volt, hogy amikor nagyon kellett, erőre kaptunk és elértük, amit akartunk. Nem látom okát, miért ne történhetne ez így csütörtökön is. Nagy a sikeréhség mindenkiben, és bár halljuk, hogy beszélik, hogy öregszik a keret, de még mindig megvan bennünk, ami kell. Az utóbbi két nagy futballtornára eljutottunk, most mindenki nagyon ott akar lenni a jövő évi Eb-n is.

Kári Árnason (a Vikingur 38 éves védője, 85-szörös válogatott): – Gondolni sem akarok arra, mi van, ha kikapunk. Ezért dolgoztam az egész életemben, a futballra jár az agyam,

nem gondolok semmire, csak arra, hogy meg fogjuk nyerni a találkozót és kész. Ilyen egyszerű ez.

A sérülésem egyre jobb, szerencsére nem volt olyan nagy a baj, mint ahogy kinézett. Amikor pedig sok sérülésen esel át, valahogy a gyógyulás is sokkal rövidebb és könnyebb. Évek óta együtt játszik a csapat, és bár páran kisebb sérüléssel bajlódnak és a formánk sem 10-es, de fontos, hogy szinte mindenki a rendelkezésünkre áll.

Kari Arnason - news latest, breaking updates and headlines today - Evening  Standard

Sigurbjörn Hreidarsson (az élvonalbeli Grindavík vezetőedzője, szakértő): – Nem hiszem, hogy hosszabbítás vagy 11-esek lennének a meccs végén. Elég nagy a nyomás ilyen kiélezett és nagy téttel bíró meccseken a játékosokon. 50-50 százalék az esély, de én hiszek a csapatban és abban, hogy jó eredményt érnek majd el. Mindig, amikor nehéz talajra tévesdtünk, amikor igazán fontos volt, hogy jól és eredményesen futballozunk, ez a válogatott nagyszerűen teljesített. Türelmesek és fegyelmezettek vagyunk, ez fontos.

Nem hiszem, hogy a magyarok még egyszer megtörnek minket

– utalt a 2016-os, a 88. percben esett izlandi öngóllal 1-1-re végződött Eb-csoportmeccsre a tréner. – Nagyon jók a pontrúgásaink, és amikor Gylfinek (Gylfi Sigurðsson, az Everton csillaga) jó napja van, benne van 1-2 gól a lábában. Sok gólt mondjuk nem várok a mérkőzéstől. (Forrás: fotbolti.net)

Izland válogatottja egyelőre a németországi Augsburgban készül, és szerdán utazik majd Budapestre, ahol csütörtökön, 20:45-től talákozik Magyarországgal a Puskás Arénában – zárt kapuk mögött.

Magyar-izlandi: A mieink Telkiben, az ellenfél Németországban készül – minden az Eb-pótselejtezőről itt!