A román válogatottnak van mit sajnálnia, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott bebizonyította, hogy Izland legyőzhető – írta pénteken az Adevarul című román napilap elektronikus kiadásában azzal kapcsolatban, hogy a Magyarország kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.

A lap kiemelte, hogy “a magyarok extázisban vannak”, miután sorozatban másodszor jutottak ki az Európa-bajnokságra úgy, hogy 1986 óta nem szerepeltek világbajnokságon. A lap emlékeztetett, hogy a pótselejtező elődöntőjében Románia 2-1 arányban vereséget szenvedett Izlandtól. A lap szerint a statisztika is alátámasztja, hogy Izland verhető ellenfél lett volna,

hiszen 2020-ban a hivatalos meccsein egyedül Romániát győzte le, miközben vereséget szenvedett Magyarországtól, Angliától, Belgiumtól és Dániától.

A lap szerint a magyar válogatott egy “fullasztó, őrült” meccs után vívta ki az európai kontinenstornára való kijutást. A Digisport.ro oldal azt írta címben, hogy a magyar válogatott egy honosított játékos és “az ékköve”, a legújabb sztárja, Szoboszlai góljai révén szerezte meg a győzelmet drámai módon.

A Ziare.com hírportál szerint a románok “hóhérjai”, az izlandiak drámai vereséget szenvedtek Budapesten így nem jutottak ki az Eb-re. Úgy vélte, hogy a románok vereségét “a magyarok bosszulták meg” egy “hihetetlenül fordulatos” mérkőzés során.

A Prosport.ro sport hírportál is azt emelte ki, hogy a 88. percben Izland még vezetett, és “csomagjaik már készen voltak” az Eb-re való utazásra, de a magyarok nem adták fel, és hihetetlenül fordítottak. Magyarország csütörtökön 2-1 arányban győzte le Izlandot a pótselejtező döntőjében, miután megfordította a mérkőzést Nego 88. és Szoboszlai 92. percben szerzett góljaival, így kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. A nyári Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze. (MTI)

Magyar válogatott: Három alapember sem játszhat a szerbek ellen