Bernd Storck szövetségi kapitány még a Norvégia elleni Eb-pótselejtezők során nyilatkozta azt, hogy rotálnia kell a válogatottnál, mivel nem bírják még a magyar játékosok a nagy terheléssel járó és rövid időn belül lejátszott nemzetközi mérkőzéseket.

Akkor a tréner három helyen változtatott az oslói és a budapesti mérkőzés között, a visszavágón nem játszott Gera Zoltán (igaz, ő kényszerűségből is, sárga lapjai miatt – Nagy Ádám kezdett helyette), míg Szalai Ádám (Priskin Tamás váltotta) és Németh Krisztián (Lovrencsics Gergő játszott a Groupama Arénában) a kispadra ült le.

Az Izland elleni szombati Eb-csoportmeccs kapcsán is felvetődik: lesz-e olyan futballista, akit ezúttal pihentet majd a kapitány? Akik szóba kerülhetnek:

 1. Fiola Attila

A védő kapcsán már beszámoltunk arról, hogy erősen kérdéses, pályára léphet-e sérülése miatt Marseille-ben (arról is írtunk, ki lehet az, aki pótolhatja). Kérdés, hogy ha végül vállalná is a játékot, Storck megkockáztatná-e, hogy az első számú jobbhátvédünk esetleg hosszabb időre is kidőljön, vagy inkább úgy dönt majd, hogy ezúttal óvatosságból inkább valamelyik helyettesét játszatja majd.

Aki pótolhatja: Bese Barnabás, Lovrencsics Gergő

 

2. Gera Zoltán

A mezőny egyik, ha nem a legjobb játékosa volt Ausztria ellen, az első csoportkörben rekordot jelentő 7 szerelése is volt, elképesztő futómennyiséget produkált 37 éves kora ellenére, ami nyilván sokat kivett még a különleges adottságokkal bíró, rutinos Fradi-játékosból is. Nem lenne meglepő, ha a tökéletes regenerációja miatt Storck esetleg úgy döntene, hogy Gerának részben vagy teljesen ki kellene hagynia a szombati meccset. Nem lenne meglepő, ha Elek Ákos kerülne a helyére: aligha véletlenül ragaszkodott hozzá a kapitány a hosszabb ideje tartó sérülése ellenére, nyilvánvalónak tűnik, hogy komoly vannak tervei vele Storcknak, és maga a játékos is többször is konkrétan az Izland elleni meccset jelölte meg, amikor már rendbe lehet, és játszhat. A fizikálisan erős északiak ellen komoly létjogosultsága lenne a bevetésének, Norvégia ellen is ő játszott idegenben – és egy félidőt a visszavágón)

Aki pótolhatja: Elek Ákos, Pintér Ádám


Nyerj pénzt a német és az angol válogatottal: fogadj remek szorzókkal – kattints!


3. Szalai Ádám

Hihetetlen teher került le kedden válláról, amikor betalált az osztrák kapuba és ezzel megszakította 41 mérkőzés óta tartó rossz sorozatát. A támadó óriásit harcolt a nagydarab védőkkel, hatalmas fizikai terhelésnek tette ki magát ezzel, szemmel láthatóan és érthető módon “holtfáradtan” hagyta el a pályát a 69. percben. Kérdés, hogy ez a plusz bő 20 perc és a két meccs közötti négy nap elegendő lesz-e a csatár számára ahhoz, hogy kiheverje a heves csata nyomait, vagy Storck döntésére ezúttal a kispadon kezd majd az első magyar Eb-gól szerzője.

Aki pótolhatja: Priskin Tamás, esetleg Nikolics Nemanja vagy Böde Dániel

 

+1: Még egy poszt lehet kérdőjeles:

Más posztokon kevesebb esély lehet a váltásra, esetleg felmerülhet még, hogy valamelyik belső védőnk (Guzmics Richárd és Lang Ádám) helyén a németek és az osztrákok ellen mellőzött Juhász Roland kaphat helyet szombaton.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!