3-1-re nyert Azerbajdzsánban, így pedig három forduló után az E-csoport élére ugrott a magyar válogatott, amely legközelebb kedden lép pályára a Groupama Arénában Wales ellen. A bakui Eb-selejtezőt követően a duplázó Willi Orbán és a bombagóllal debütáló Holman Dávid értékelte a kilencven percet az M4 Sporton.

– Mindig próbálom segíteni a csapatomat, és természetesen van két nagyon jól lövő játékosunk, Szoboszlai és Dzsudzsák – kezdte az RB Leipzig védője. – Nagyon jó beadásokat küldenek középre, nekem keresni kell a labdát és betalálni, ilyen egyszerű.

Ez különlegesebb, mint a Hannover elleni bajnoki duplám. Megható, először tudtam duplázni a válogatottban,

de ez csak az első lépés volt, jön egy fontos mérkőzés kedden Wales ellen, keményen kell dolgoznunk újra, egy jó taktikát kialakítani, hogy meglegyen a második győzelem is. Túlságosan korai azzal foglalkozni, hogy vezetjük a tabellát, el kell végeznünk a munkát az olyan csapatok ellen, mint Azerbejdzsán, sok van még hátra, koncentrálnunk kell, keményen dolgozni.

Rengeteg emóció van bennem, valóra vált az álmom, hogy felhúzhattam a címeres mezt. Az, hogy ilyen góllal sikerült debütálnom, az minden álmomat felülmúlta – jegyezte meg Holman Dávid a meccs után. – A gólnál higgadt voltam, mert legutóbb pont egy ilyen helyzetet hagytam ki, most pedig csak az volt a fejemben, hogy rúgjam fel magasan a felsőbe, mert arra nem tud mit reagálni ilyen közelről.

Egyből Kádárhoz rohantam, nagyon jó barátom, aztán utána Nagy Dominikkal megbeszéltünk egy gólörömöt, amit sikerült is megcsinálni.

A szövetségi kapitány és mindenki a csapatból tudta, hogy a három pontért jövünk, ez sikerült, megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat.

Rossi a kiállításáról: “Nem színházban vagyunk, futballozunk” – ezzel volt elégedetlen az Eb-selejtezőn