Az adidas és az MLSZ közös sajtótájékoztatón mutatta be a magyar válogatott új hazai mezét, de az eseményen az új szerelés mellett a régebbi, ikonikus szerelések közül is többet kiállítottak a Puskás Aréna sajtótermében. Többek között Détári Lajos, Csongrádi Ferenc vagy Váradi Béla meze is szerepel a gyűteményben.

Mint kiderült, a magyar válogatott meze most először került egy kategóriába többek közt a belga, spanyol és a német csapatéval, ami azt jelenti, hogy nem egy sablon alapján készült, hanem minden eleme egyedileg tervezett és más adidas mezekre nem adaptálható. Színeiben a nemzeti lobogó köszön vissza, míg mintázatát, annak áramló hatásait a Duna ihlette.

A Budapest-utalás annak köszönhető, hogy a város szervezőként vesz részt a 2020-as Európa-bajnokságon. A nyak hátoldalán egy „Magyarország” felirat olvasható. A fenntarthatóság jegyében a mez anyaga 100%-ban újrahasznosított poliészter, míg gyártási technológiája a kor elvárásaihoz igazodva biztosítja a hő- és légáteresztést (Aeroready névre hallgat).

Az új mez november 15-én, az új Puskás Aréna nyitómeccsén, a Magyarország – Uruguay mérkőzésen lesz először látható. Ugyanekkor és ugyanitt lesz először megvásárolható is, a meccs ideje alatt. A márkaüzletekben és partnereknél november 18-tól érhető el.

 

Rossi súlyos vészhelyzetről is beszélt: “Nem vagyok derűlátó” – Gera nem játszik a búcsúmeccsén