Pénteken még minden Red Bull Salzburg-játékos koronavírus-tesztje negatív volt, a szombati tesztelések eredményei viszont vasárnap este váltak világossá: e szerint hat futballista is koronavírusos.

Az osztrák járványügyi előírásoknak megfelelően a Red Bull Salzburg tájékoztatta illetékes szerveket, a hat fertőzött futballista – meg nem nevezték őket, de mindegyikük tünetmentes a közlemény szerint – pedig karanténba került. Akárcsak a többi, nem fertőzött játékos is, akik egyelőre csak az otthonuk és a stadion között közlekedhetnek, máshová nem mehetnek.

Egy kiút maradhat még: a futballistákra hétfőn újabb teszt vár, ami még változtathat az osztrák hatóságok által ilyenkor előírt intézkedéseken…

Októberben három pozitív eset miatt nem engedte el a Salzburg a játékosait a válogatottakba és ezúttal is közölte a klub, hogy törölte az érintett futballisták meghívóit, azaz jelen állás szerint Szoboszlai Dominik sem léphet pályára Izland, Szerbia és Törökország ellen, hiába nevezte előbbit “élete meccsének”.

FRISSÍTÉS: Az MLSZ közleményt adott ki az eset kapcsán, ahol ezt írják: “a Salzburg-nál több játékos koronavírustesztje pozitív lett. A negatív eredményű Szoboszlai Dominik a tegnapi meccs óta izolációban van. Ma újabb teszten esnek át a játékosok, ezek eredménye változtathat a karanténhelyzeten. Dominik ma délután indulna haza” – írta a szövetség.

Orbán szigorításokat jelentett be: Zártkapusak lesznek újra a meccsek Magyarországon