Mint ismeretes, a magyar válogatott 5 pontot szerezve csoportelsőként (Ausztriát legyőztük, Izland és Portugália ellen döntetlent játszottunk) jutott a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon, a legjobb 16 között azonban Belgiumtól 4-0-s vereséget szenvedett Bernd Storck csapata.

A torna előtt sokan a mieink négyesét tartották a leggyengébbnek, ennek ellenére az F-csoport válogatottjai közül ketten még mindig versenyben vannak az Eb-n. A második helyen továbbjutott izlandiak a nyolcaddöntőben óriási meglepetésre 2-1-re legyőzték Angliát, a következő körben pedig Franciaroszággal találkoznak majd. A portugálok hosszabbításban 1-0-ra verték Horvátországot, a legjobb nyolc között pedig Lengyelország lesz majd Cristiano Ronaldóék ellenfele.

Ezzel szemben a halálcsoportnak tartott spanyol-horvát-cseh-török négyesből már egy sincs versenyben az Európa-bajnokságon. Csehország és Törökország nem jutott be az egyenes kieséses szakaszba, a horvátokat a portugálok ejtették ki, míg a spanyolok 2-0-ra kikaptak az olaszoktól.

A negyeddöntők párosításai:

Lengyelország – Portugália
Wales – Belgium
Németország – Olaszország
Franciaország – Izland