Hat olyan játékost választott ki a mértékadó France Football összeállításában, akik az Európa-bajnokságon olyan teljesítményt nyújtottak a már búcsúzott csapatokban, hogy minden bizonnyal óriási lehet majd a kereslet irántuk az átigazolási piacon.

A hatos listán ott szerepel a horvát csillag, Ivan Perisic (Internazionale, állítólag a Barcelona vinné), a szintén horvát Marko Pjaca (a Dinamo Zagreb 21 éves támadóját a Liverpool és a Milan is kiszemelte magának), valamint az északírek 31 éves kapusa, a csapatot kereső Michael McGovern, aki az angol Premier League-ben köthet ki.

A felsorolás azonban jobbára a magyar játékosokról szól, három olyan labdarúgónk is helyet kapott a francia összeállításban, aki remek teljesítményével klubok tucatjainak fantáziáját mozgatta meg. Íme:

Nagy Ádám:

“A magyarok új generációjának szimbóluma volt az Eb-n. A magyar bajnok Ferencváros játékosa megfigyelők sokaságának keltette fel a figyelmét, köztük a Benficáét és a Marseille-ét is. Nagyszerű passzolási hatékonyság (90,6%) mellett játszott le három mérkőzést a tornán. A futsalban is nevelkedett és meg is mutatta, mit tanult ott, remekül játszik kis területen is. Kétlábas, technikás futballista, aki rengeteget fejlődhet még fiatal kora miatt.”

Kádár Tamás:

“Kemény és remekül szerelő védő, Belgium ellen is 9-szer lépett sikeresen oda az ellenfelek elé. A Lech Poznan védője volt az egyik kiemelkedő játékos az Eb-n. Háromszor lépett pályára, két sárgát kapott és összesen nyolcszor szabálytalankodott. A Newcastle United játékosa volt 2008 és 2012 között, több Premier League-csapat figyelmét is felkeltette produkciójával.”

Kleinheisler László:

“A magyar villám, a csapat motorja. Nagyszerűen játszott, gólpasszt osztott ki és a mezőny legjobbja lett a magyar Ausztria elleni nyitómeccsén, ami nagy megkönnyebbülést jelenthetett a középpályásnak a nehéz klubszezon után. Januárban igazolt a Werder Bremenhez, de csak hatszor kapott lehetőséget a Bundesligában, a kiesés elleni küzdelem miatt nem kapott, kaphatott annyi játékpercet a játékos. Ő az akkumulátor a csapatában,  igencsak meggyőzhette az őt megfigyelő klubokat.”