Az Európa-bajnokságon a magyar keret tagjaként 23 játékos is fantasztikus heteket élt át. Közülük sokaknak fordulatot vett az életük a torna után: külföldre szerződhettek, vagy már eleve légiósként váltottak, a legtöbbeknél hol jobban, hol egy picit rosszabbul, de normál mederben zajlott a folytatás.

Nem mindenkinél ez a helyzet azonban, akadnak, akiknek az eufórikus Eb óta szinte egyáltalán nem jutott sikerélmény: Lovrencsics Gergő, Elek Ákos és Pintér Ádám is a válogatott meghatározó játékosa volt nyáron egy-egy Európa-bajnoki meccsen. A torna után szinte az egész ország ünnepelte őket, azóta viszont inkább a csalódások érik őket.

Lovrencsics Gergő nagy reményekkel érkezett a Ferencvároshoz, kimondottan azzal a céllal, hogy a nemzetközi porondon alkosson nagyot a csapatával, de a Partizani Tirana ellen gyorsan elvéreztek a Bajnokok Ligája selejtezőkörében. A bajnokságban is az elvárások alatt szerepel a Fradi, ráadásul a szélső egyelőre nem tudott meghatározó emberré válni, amiben folyamatos sérülései hátráltatják. Lovrencsics eddig hét bajnokin lépett pályára, de ötször lecserélték. Legutóbbi nem volt tagja a keretnek, most viszont már igen, talán épp Svájc ellen fordul majd meg a szerencséje.

Pintér Ádámnál ez biztosan nem így lesz: a gyenge formája és kisebb sérülései miatt nem tagja a Svájc ellen készülő keretnek. A klubjánál ugyanúgy átélhette a nemzetközi kupakiesést, a bajnokságban Lovrencsicsnél is kevesebbet játszott. Mindössze a Haladás elleni első fordulóban volt kezdő, utána háromszor becserélték és összesen 177 perc jutott neki 11 bajnokin.

Elek Ákos karrierjében is kevés a felemelő pillanat mostanság: az Eb után gyakran lehetett hallani, hogy esetleg külföldre szerződik, itthonról is volt iránta egy-két komolyabb érdeklődő, de a középpályás végül maradt Miskolcon. A védekező középpályás ugyan alapembere a Diósgyőrnek, de a jó rajt után egészen az utolsó helyig zuhantak vissza, ráadásul a szurkolók is kikezdték a csapatot, a csapat kapitányaként most már hétről hétre szembesülnie kell a drukkerek számonkérő üzeneteivel, és egyáltalán nincs garancia arra, hogy csapata elindul felfelé a tabellán. Lovrencsicshez hasonlóan egyébként ő is tagja a válogatott keretnek.

Ők egyelőre tehát mind messze vannak attól az eufóriától, amit nyáron átélhettek. Reméljük, hogy csak péntek estig.