Davide Lanzafame a csakfoci.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy adott esetben szívesen lenne magyar válogatott. A kérdésről nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, még a címvédő Budapest Honvédnál is megoszlanak a vélemények arról, jó ötlet lenne-e a 30 éves labdarúgót honosítani.

–          Én nem gondolom, hogy ez egy jó ötlet, Lanzafame egy olasz fiú, 30 éves. A magyar fiatalokat kell felnevelnünk, hogy legyenek magyar válogatottak, hogy a magyar válogatott jó legyen. Mi az akadémián mindent megteszünk annak érdekében, hogy pár éven belül legyenek ilyen fiúk – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

A csapat régi-új edzője másképp vélekedik a kérdésről.

–          Lanzafame egy nagyon jó játékos, és természetesen, ha játszana a magyar válogatottban, nagyon sokat tudna segíteni a csapatnak, kérdés, hogy az állampolgárságot megkapja-e vagy nem – vetett fel egy teljesen jogos kérdést Supka Attila.

Az érintett egy percig sem gondolkodna, ha hívnák. Akkor talán még a testére is felkerülne egy újabb tetoválás a tavalyi bajnoki címet ábrázoló kupa mellé.

–          Nagyon sokan kérdezgetnek a magyar válogatottságról, és ha az embert megkérdezik, akkor illik válaszolni, és én őszinte választ adok. Nagyon szívesen állok rendelkezésre, mert nagyon jól érzem magam Magyarországon, amely a második hazámmá vált, ezért nem is mondhatok más választ; ha hívnak, akkor megyek – mondta Lanzafame a Sport 24-nek.